Heti döbbenet: felhajtott a járdára, elütött egy gyalogost

Oroszországból jelenti a fedélzeti kamera: sétatempónál gázolt a Range Rover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nincs nagyon magyarázat az alábbi videón látható balesetre, ám jó eséllyel ki lehet találni az okot, az autóvezetés félvállról vevését.

A heti döbbenet, ez a cím fogalmazódott meg bennem tegnap az M7-esen, amint épp 125 km/órára állított tempomattal jöttem Pest felé a Váli völgy magasságában. Szépen lassan beúszott mellém egy előző generációs, már nem gyári árnyalatát viselő metálkék, kissé tuningos Volkswagen Polo, majd haladt velem nagyjából egyező tempóban. Remek, hiszen így már nem tudtam előzni, és láttam, hogy hamarosan utol fogok érni valakit. Messze volt azonban még, így átpillantottam; az utasülésen napszemüveges hölgy próbál gyönyörködni a tájban, a sofőr kezében pedig ott az okostelefon, amin épp pötyög valamit. Közben a kormányt igazgatja, ugyanis az út, ha enyhén is, de kanyarodik, nem is nagyon megy neki a sáv közepén maradás. Döbbenet, a telefon okosabb, mint a sofőr. Megoldás? Tempomat kikapcs, menjünk csak szokás szerint 120-szal, elég az, törjön csak előre a Polo, talán nem okoz balesetet. Én lemaradok, a Polo kacsázik a középső sávban. Nekem ez volt a múlt hét döbbenete.
Hirdetés

Oroszországban, Szentpéterváron pedig az alábbi videóban látható Range Rover sofőrje. Sétatempóval halad, majd felhajt a járdára, épp úgy, hogy el is üt egy gyalogost. Nem menti a helyzetet, de legalább emberi vonást mutat, hogy tettének észlelése után visszatolat, s megnézi mit tett. És igen, legalább tolatás közben nem okoz már galibát. Lehet, hogy vezetni is tud, csak a járdára hajtás előtt valami, mondjuk egy telefonhívás megzavarta. De bármi is legyen az, egyben biztosak lehetünk: aki ilyen könnyedén ugrik ki az autójából, az félvállról vette a vezetést. Sok mindent nem szabad csinálni vezetés közben, hiszen az - közhelyesen, de örökérvényűen - veszélyes üzem. Aki hasonló döbbeneteset lát, nyugodtan pufogja ki itt hozzászólásként! Talán egyszer eljut az "elkövetőhöz" is, aki szerencsés esetben - a többi autós elővigyázatossága miatt - nem okoz balesetet, s előfordulhat, hogy nem is érti azt, hogy miért veszélyes, amit csinál vezetés közben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?