Hétüléses rekord és értékesítési csúcs a Volkswagennél

Az UEFA kupa hivatalos mobilitási partnere lesz a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meg sem látszik a dízelbotrány nyoma a Volkswagenen, 2019-ben is emelkedni tudtak az eladásaik. Emellett a hazai képviselet azt is elárulta, hogy az UEFA kupa hivatalos mobilitási partnere lesz a márka.

Egyelőre még nem hivatalos, de nagy esély van rá, hogy (konszernszinten) az adatok szerint is a Volkswagen legyen a legnagyobb autógyártó a világon, legalábbis a 2019-es értékesítési adatok alapján. Tavaly 10,97 millió eladott autóval minimum az elsők között szerepel, de még nem zárta le minden gyártó a 2019-es évet, így egyelőre csak annyi biztos, hogy az elsők között szerepel, mondta el Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója a hivatalos 2020-as évindító sajtótájékoztatón. Csak a személyautók 0,5%-os növekedést hoztak 2018-hoz képest, a konszernen belüli eredmények legszebbike viszont a SEAT-é, a csoport sportos virtust képviselő márkája 10,9%-os növekedést könyvelhetett el.Jelentős növekedést hozott a hétüléses szegmens, köszönhetően az állami támogatásnak. A Volkswagen modelljeire az államilag adott 2,5 millió forint mellé a márka további 1,5-tel képes támogatni az autóvásárlást, aminek köszönhetően közel 1000 hétüléses modellt értékesítettek 2019 második felében. A számokat tekintve érdekesség, hogy a dízelmotoros autók aránya nagyon lecsökkent, 20%-os aránnyal végeztek 2019-ben, ami a korábbi 50-60%-hoz képest jelentős visszaesés. Ezzel szemben az elektromos autók között a magyarországi értékesítést tekintve első helyen végeztek a Volkswagen modelljei, az e-up! és az e-Golf, előbbiből a frissítés után megjelent, nagyobb akkukapacitású modellből 300 példányt értékesítettek csupán 5 hét alatt. A benzinmotoros autók iránti kereslet megnehezítette a gyártást, volt, hogy akár egy évet is kellett várni egy TSI modellre, mára viszont újra képesek pár hónapos várakozási időt vállalni az új, benzinmotoros modellekre. A Volkswagen elektromos modelljeinek új világát megkezdő ID.3 gyártását már beindították Zwickauban, az új modell első példányait pedig már idén nyáron le is szállítják. A különleges első szériás autók előrendelése több mint fél éve elindult, ez idő alatt pedig már 80 autóra érkezett is megrendelés, csak Magyarországon.
Hirdetés
A Volkswagen 2020-as évének egyik legjelentősebb projektje nem más, mint a 2020-as UEFA kupa. A futball bajnokság hivatalos mobilitási partnereként szerepel a márka kiemelt támogatóként. Ez kicsit többet takar annál, hogy a Volkswagen autóival szállítják a játékosokat, szervezőket, a Volkswagen teljeskörű szolgáltatást nyújt a látogatóknak is. A nézők számára segítséget nyújtó mozgó információs pontokkal lepik majd el Budapest utcáit is, valamint készült egy telefonos applikáció is, melyben különleges segítséget kapnak a felhasználók. A meccsekre szóló jegy regisztrálásával egészen a stadionba szóló ülőhelyünkig fogja tervezni az útvonalat és az aktuális, időszakos BKV menetrend alapján fogja tudni megtervezni az utunkat. A Volkswagen 2020-as tervei között természetesen növekvő adatokat láthatunk, a tavalyi 6,9%-ot felülmúló 7,5%-os piaci részesedéssel számolnak, ami 150 000 autót jelent. Ehhez a jelenlegi stabil autópiac és az idén érkező 7 új modell adja a márkának a magabiztosságot. Idén piacra kerül az ID.3, az új T-Roc kabrió, érkezik az Arteon sportos kivitele, a Touareg is debütál egy vadonatúj sportos hajtáslánccal, valamint heteken belül felkerül az új Golf 8 árlistája is a márka weboldalára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?