Hétvégétől hosszabbodik a kamionstop

Nyári kamionstop: szombat délután 3 órától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Július első szombatján lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása.

Július első szombatján lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása. A nyári kamionstop szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik - tudatta közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya. A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik (mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények) forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják. A kamionstop időtartamának nyári kiterjesztését a visszaeső szállítási igények teszik lehetővé.
Hirdetés
A tehergépkocsik júliusban és augusztusban szombat délután 15 óra és vasárnap este 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon. A korlátozás időszakos meghosszabbítása augusztus 31-ig tart. A tehergépjárművek sofőrjeinek ősztől jövő júliusig újra szombat estétől vasárnap estig kell majd parkolókban időzniük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?