Hiába mutatkozott be, az USA-nak nem kell a Pagani Huayra

Ragaszkodik az intelligens légzsákhoz az USA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Intelligens légzsák nélkül nem kerülhet forgalomba az Egyesült Államokban autó, és ez alól a Pagani Huayra sem kap felmentést.


Hiába mutatkozott be a napokban az Egyesült Államokban is a Pagani Huayra, az USA közlekedési felügyelete nem adott típusbizonyítványt az újdonságnak. A jenkik ugyanis ragaszkodnak azon előírásukhoz, hogy csakis olyan autót lehessen árusítani, amelybe intelligens, az utas méretéhez alkalmazkodó, és a gyerekülést is automatikusan felismerő légzsák kerül. Horatio Pagani hiába érvelt, a Huayrában nem kell tartani attól, hogy az utasoldali légzsák sérülést okozna – ugyanis nincs benne ilyen, a National Highway Traffic Safety Administration hajthatatlan, ragaszkodnak a minden újonnan forgalomba kerülő autóra érvényes előírás betartásához, így úgy néz ki a Pagani kaliforniai kereskedése 2015-ig csak nyálcsorgatásra szolgál, a gyáriak szerint ugyanis akkorra tudják kifejleszteni és beépíteni az intelligens légzsákot. A Pagani számára nem csak az utóbbi közel 5 millió dolláros költsége jelentkezik hiányként, az Egyesült Államokban csak idén tucatnyi Huayrát kívántak volna értékesíteni, 1,1 millió dolláros darabonkénti áron. Magyarán az NHTSA döntése nagyon jelentős érvágásnak számít a Pagani számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 12:41
    Permalink

    Más oldalról nézve: Pagani hogy lehet olyan hülye, hogy ismerve az amerikai előírásokat, mégis annak nem megfelelő autót remél ott forgalomba helyezni?!? Tanulhatott volna a Zonda példáján…

  • 2017.10.31. at 12:41
    Permalink

    Engem nem zavarna,ha az a légzsák nem intelligens,attól még tetszene egy ilyen autó.Egyébként megáll az eszem az amcsikon.Mintha ők lennének a biztonságos autók ,fő gyártói,fejlesztői.Mi a helyzet a saját autóikkal?Azok olyan pengék volnának?Nehezen hihető…

Vélemény, hozzászólás?