Hiány lesz az autópályamatrica, vegyék meg előre!

Vasárnap hajnalban nem lehet majd e-matricát venni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A novemberi vasárnapok hajnalain két helyszín kivételével nem lehet majd autópályamatricát venni, így aki akkor pályázna, az vegye meg előre!

Kellemetlen helyzetbe kerülhet az, aki novemberben - bármelyik elkövetkező - vasárnap hajnalban indulna útnak vagy érkezik az országba valamelyik autópályán. Ezen időszakokban ugyanis, november 11-én, 18-án és 25-én hajnali 1 és 4 óra között az ÁAK Zrt. informatikai rendszerének fejlesztése miatt átmenetileg csak - erősen - korlátozottan lesz elérhető az autópályamatrica. Az említett időpontokban e-matricát az ország egész területén kizárólag két helyen, az ÁAK, az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán, a 12. kilométerszelvénynél található Ügyfélszolgálati irodáján, illetve az M1 autópálya 158. kilométerszelvényénél, a mosonmagyaróvári főkapunál lehet majd matricát vásárolni.
Hirdetés

Az országba belépők (az M1-ről érkezők kivételével), ha akarnak sem tudnak majd úthasználati jogosultságot vásárolni. Sem a viszonteladóknál (benzinkutakon), sem SMS-ben, sem az interneten keresztül. Az ÁAK mindenkinek az előre vásárlást javasolja. De vajon mit csinál majd az az autós, akit éjfélkor riasztanak, hogy menni kellene vagy az utazó, aki a matricahiányról mit sem sejtve az M7, M6, M5, M3 autópályákat venné igénybe? Információnk szerint három lehetősége lesz: a rendszernyitás kivárása, a mellékutak választása vagy a pótdíj benyelése - a novemberi vasárnapok hajnalain.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 11:43
  Permalink

  Bunkóság felsőfokon, röviden így lehetne jellemezni a helyzetet. Először is, ne az legyen az első, és legfontosabb dolga akár az itthoni, akár a külföldi állampolgárnak, hogy az autópálya matrica körüli cirkusszal foglalkozzon, mielőtt az autópályára hajt. Ha az ÁAK nem tudja biztosítani a direkt autópálya matrica vásárlást a sokak számára elfogadott módokon( felhajtás előtti benzinkúton vásárlással, vagy SMS-ben), akkor arra az időre, míg nem működik a rendszer, ne legyen fizetős az autópálya. Másik lehetőség, hogy díjfizetési haladékot kapjanak azok, akik ezen idő alatt használják az autópályát(pl 48 órát), tehát az időszakot követő 48 órán belül vegyenek matricát, így fedezve lenne a holt időszaki díj is. Az a válasz meg végképp kicsapta a biztosítékot nálam, hogy azon időszak alatt, míg az ÁAK bénázik a rendszerrel, használjanak mellékutakat, akiknek nincs matricájuk. Úgy gondolom, talán fogyasztóvédelmi oldalról is megkérdőjelezhető az eljárás.

 • 2017.10.30. at 11:43
  Permalink

  Vicces.
  Senkinek nem tűnt még fel, hogy ha matricát vesz egy adott napon, az a vásárlás órájától függetlenül, ugyanúgy napváltáskor lesz érvénytelen?
  És ebből mi következik?
  Igen. Tök mindegy, a nap folyamán mikor veszed meg a matricát, az úgy is ugyanakkor fog lejárni.
  Ha megveszed később, de még aznap, semmi retorzió nincs.
  Többször előfordult, h megjártam Pestet oda vissza (vidéki vok), és csak este jutott eszembe, hogy matrica….
  Megvettem, és soha nem jött csekk.

 • 2017.10.30. at 11:43
  Permalink

  ha jól értem akkor ha nem működik egy rendszer akkor megbüntetjük azt a haszálót aki a haszn álhatatlan rendszert nem tudja használni…
  Ez ellen kellene tennie a tisztelt Országgyűlésnek..
  Veszprémben tetszenek tudni hogy működik a parkolás ha nem jó a fizetőoszlop?
  Felhívom a rajta található hibabejelentőt, aki 10 másodperc alatt felveszi,bemutatkozik udavariasan köszön, és megkérdezi mi a nyűgöm.Elmondom neki hol vagyok, mi a gond, majd megkérdezi a rendszámom, és a PARKOLJON NYUGODTAN szavakkal elköszön…Nem mondja hogy húzzak onnan, mert ha nem működik a rendszer akkor is meg leszek b@szva…

Vélemény, hozzászólás?