Hiányolod a kombi Audi A8-at? Neked készül a Castagna Milano!

Sosem készült kombi A8, hamarosan mégis lesz egy, a Castagna jóvoltából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többször merült fel az ötlet az Audinál is, hogy készüljön Avant az A8-ból, de sosem lépték meg, ahogy a kategóriában senki más sem. Most viszont készül egy, az olasz Castagna Milanónál.


Legfeljebb koncepció szintjéig jutott a felsőkategóriás kombi ötlete a nagyobb gyártóknál, sorozatgyártásig senki nem jutott, hiszen sok értelme nem is lett volna. A Porsche Panamera Sport Turismo ilyen szempontból egészen hiánypótló jelenleg, ugyanakkor nem valószínű, hogy bárki konkurenst állítana mellé. Az Audinál az A8 Avant lehetne ez, amit eddig nem láthattunk, most viszont ezen változtat az olasz Castagna Milano. Megépítik a kombi A8-at, melyről már két látványtervet is közöltek, valamint egy rövid leírást, ezekből az is kiderült hogy nem csak Avant, de Allroad is lesz, valamint W12-es motort kap quattro hajtással, mintha gyárilag az összes létező extrát beikszelték volna.
Hirdetés

Azt mondják, a kész autó alumínium és karbon elemekből fog felépülni, míg az eredeti, előző generációs A8 csak alumíniumból készült. Ebből könnyű következtetni arra, hogy az új tető karbonszálas műanyagból fog készülni, melyet összedolgoznak majd az eredeti karosszériával, valamint a kerékjárati ívek színére festik, esetleg már anyagában is valami hasonló lesz. Az Allroad kivitel miatt vélhetően emelnek a karosszérián és megerősítik az alváz védelmét is, ha esetleg terepre tévedne vele valaki. A Castagna Milano A8 Avantja egyelőre nem létezik, az autóról legalábbis eddig csak látványterveket mutattak, de azt ígérik, hamarosan megmutatják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?