Hibrid, középmotoros sportautó a Jaguártól? Jöhet a J-Type

J-Type lesz a Jaguar F-Type utódja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jaguar sok-sok év után újra a középmotoros elrendezéshez nyúl új projektjében; a remények szerint 2022-ben debütáló modellel az F-Type modellt szeretnék leváltani.


Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a brit autógyártó a Porsche 718 ellenfelén dolgozik, azonban az autót valójában sokkal komolyabb vetélytársak ellen tervezik, mint például a Mclaren 570S vagy épp az Audi R8. Egyes források szerint a J-Type projekten dolgozó mérnökök az autót talán legközelebbi rokonához, az új NSX-hez hangolják, hiszen ez is középmotoros hibrid.
A technika még nem végleges információ, de ez a modell valószínűleg V6-os benzinest és legalább két villanymotort fog bevetni. A három motor által produkált legalább 550 lóerőhöz hozzájön az összkerékhajtás is, akárcsak a Honda NSX-nél. Az adatok alapján viszont arra következtetünk, hogy az új J-Type inkább a balanszról és a vezetési élményről fog szólni, mintsem brutális erők megmozgatásáról.
Hirdetés


Ha pedig nem lenne elég újdonság, hogy a Jaguár 83 éves történetében ez lesz csupán a második középmotoros sportautó az XJ220 után, a gyártó figyelemmel kíséri a Porsche Taycan néven érkező elektromos modelljét, hogy esetleg annak népszerűségét meglovagolva ők is előrukkoljanak ennek a modellnek egy teljesen elektromos verziójával. Persze ennek bemutatásától még mindig legalább egy évre vagyunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?