Hibrid szabadidő-autót mutatott be a Kia

Itt a Kia új hibridje, a Niro

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új fejlesztésű padlólemezzel érkezik a koreai gyártó kínálatába a Niro, amely hibrid hajtásláncával hódíthatja meg a környezettudatos autósokat.


Merész, sportos formatervvel érkezik a Kia újdonsága, a Niro, amit persze már láttunk álcázva és Picantót vontatva, valamint a gyári skicceken is, de most még néhány új infóval tudunk szolgálni róla. Vadonatúj fejlesztésű padlólemezre épül, amit kifejezetten környezetbarát felhasználásra fejlesztettek ki. Dinamikus vonalak és áramvonalas külső jellemzi. Annak ellenére, hogy teljesen új modellről van szó, a hűtőmaszkja egyértelműen elárulja, hogy Kiával van dolgunk. A fejlesztés kapcsán a mérnökök mindvégig a hatékony tüzelőanyag fogyasztást és az alacsony mértékű CO2-kibocsátást tartották szem előtt. Az 1,6 literes benzinmotorjához 32 kW teljesítményű villanymotor is kapcsolódik, ennek köszönhetően 90 g/km alatti emisszióra képes a Niro.
Hirdetés

A karosszériánál 50 százalékban ultra nagy szakítószilárdságú acélból készült, amely kiemelkedő biztonságot nyújt, emellett pedig a karosszéria tömegét is alacsony szinten sikerült tartani. A Niro jövőre mutatkozik be, gyártása pedig 2016 év végén kezdődik el. Az autót a Kia hwasungi üzemében, Koreában készítik majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:59
    Permalink

    “Az autót a Kia hwasungi üzemében, Koreában készítik majd.”

    Helyes. A minőség az minőség. Egyébként meglepően konzervatív a forma, talán még kissé elavultnak is hat? Majd élőben kiderül.

Vélemény, hozzászólás?