Hibriddé válhat a Skoda Octavia RS?

Az Octavia következő generációját is elérheti a hibridizáció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lehet, hogy kimondottan csak az RS változat lesz hibrid a Skoda Octavia következő generációjából?


Erre enged következtetni egy interjú, amelyet az Autocar magazinnak adott Christian Strube, a Skoda kutatásért és fejlesztésért felelős vezetője. Az már köztudott, hogy a közeli jövőben a Skoda is szeretné bővíteni hibrid választékát, hiszen jelenleg egyetlen típusából sem lehet villanymotoros modellt vásárolni. Az első fecske a Superb lesz, amely jövőre a frissítéssel együtt kap egy plug-in hibrid hajtásláncot.
Hirdetés

A Superb után a Kodiaq szabadidő-autó következik a hibridizációban, majd jöhetnek az akár teljesen elektromos hajtású modellek is 2020-tól. Ekkortájt debütál az Octavia negyedik generációja, amely Strube szerint nagy eséllyel kaphat hibrid hajtásláncot, „talán pont az RS modellben.” A hibrid RS pedig erősebb is lehet a jelenlegi változatnál, amelynek a csúcsán az RS 245 áll. Bár valószínűleg többet nyom majd a mérlegen egy hibrid rendszerrel az autó, az erőtöbbletnek köszönhetően gyorsabbá válhat.

Bár ennél több információt nem árult el az illetékes, valószínűleg az Octavia is azt az erőforrást kaphatja, ami a Superb plug-in hibridben is szolgál majd, amely pedig a Párizsi Autószalonon bemutatott Vision RS hajtásláncához hasonló lesz. A tanulmányautóban egy 1,5 literes benzinmotor és egy villanymotor párosa dolgozik 240 lóerős rendszerteljesítménnyel. Viszont elejtett még egy érdekes mondatot a fejlesztési vezető. Állítása szerint a Skoda tervezi teljesen villanyhajtású RS modellek bevezetését is, ami akár a visszatérő Fabia RS is lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?