Hibriddel érkezett a Citroën Párizsba

A C4 Picassót váltja az új C5 Aircross, amiből hibridet is mutatott a Citroën

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A franciák párizsi standja temérdek újdonsággal tömve érkezett, a Citroënnél például hibriddel a rivaldafényben. A C5 Aircrossból készült első körben hibrid.


A PSA csoportra az utóbbi időben leginkább az Opel miatt figyeltünk, a Grandland X-ből pedig már megígérték, hogy lesz konnektoros hibrid, hát tessék. Most megkaptuk, való igaz, hogy egyelőre csak Citroën ruhában láthatjuk. Ez a C5 Aircross Plug-in Hybrid, mely egyelőre csak tanulmányautóként vesz részt a bemutatón, vélhetően már nem lesz rajta változtatás. Az új modell ugyanarra az EMP2 padlólemezre épül, melyre a Peugeot 3008 és az Opel Grandland X, de egészen más karakter, futóműmegoldása is egészen egyedi, ahogy hátul háromfelé osztott ülései is.
Hirdetés

A C5 Aircross hibrid hajtásáról az 1,6 literes turbómotor átdolgozott verziója gondoskodik, valamint egy villanymotor a hátsó tengelyen. A rendszer összteljesítménye 225 lóerő, a teljes elektromos hatótávolság pedig 50 kilométer. A hibrid C5 Aircross akkumulátorcsomagját hagyományos hálózatról két óra alatt feltölthetjük majd, és akár 133 km/h-val is haladhatunk tisztán elektromos üzemben. Úgy tűnik, a Citroën hibridjeinek a halványkék kiegészítőelemei lesznek a sajátosságaik, a tanulmányautón is több helyen visszaköszön kívül-belül, ám odabent a központi multimédiás fejegység is egyedi, már ami a hibridhajtás működését mutató kijelzőt jelenti. A C5 Aircross Kína után megérkezik az európai piacra, így jövőre vélhetően már forgalomba kerül, vele egyidőben pedig megszűnik a ma már C4 Spacetourer névre hallgató C4 Picasso, csak a nagyobb Grand C4 Picasso C4 Spacetourer marad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?