Hibridek égnek a Sandy hurrikán okozta árvíz után

Sok Fisker Karma és több Toyota Prius is leégett Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerre profitálnak és szereznek ellendrukkereket a hibridek az Egyesült Államok keleti partjánál, különösképpen New Yorkban és környékén komoly pusztítást okozó Sandy hurrikán által.

Vegyes képet festenek magukról a hibridek a legfrissebb természeti katasztrófa után. A töltőállomásoknál kígyózó sorokat az ilyen, kétmotoros autókkal járó privát és hivatásos sofőrök, például taxivezetők egyaránt könnyebben viselik, hiszen a szerényebb fogyasztás okán ritkábban kell azokba beállniuk, ám a New Jersey Port Newark kikötőjébe letett Fisker Karmák és Toyota Priusok egyaránt lángra kaptak.
A hiba természetesen nem magától jött elő a hibridekben, az öblöt és az annak partján raktározott autókat is elöntötte a sós víz, aminek visszahúzódásakor 16 Karmában azok porig égését eredményező tűz ütött ki. A lítium-ion akkus Karmákon túl igen nagy számú, 2128 Toyota Prius (köztük lítium-ion akkus Plug-in) is dekkolt a kikötőben, ezekből néhány szintén kigyulladt, s egy a Karmákhoz hasonlóan teljesen le is égett.
Hirdetés
A Toyotánál így sokkal kedvezőbb a kigyulladási arány, s az árvíz okozta meghibásodástól amúgy sem kell nagyon tartani, a vízzel elöntött autók a tűz kiütése előtt sem voltak már tökéletes állapotúak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?