Hidrogént tankolnak London új rendőrautóiba

A világ legnagyobb üzemanyagcellás flottáját állítja össze London

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre nincs nehéz dolga Londonnak abban, hogy nekik legyen a legnagyobb üzemanyagcellás flottájuk, a Mirai rendőrautók viszont jó példát mutathatnak.


A londoni városvezetés már most eldöntötte, hogy 2040-ig kitiltja a dízelüzemű autókat a fővárosból. Erre való törekvésük igencsak intenzív, kezdve azzal, hogy a taxitenderen olyan gyártót választottak győztesként, aki hatótávnövelő benzinmotoros, de elektromos üzemű London Taxikat gyárt[/url], a klasszikusok mind dízelüzeműek. A kormány viszont nem állt meg ennyinél, a tömegközlekedés után most a hivatali autókat kezdte el lecserélni, olyan autókra, amik kipufogóján csak szín tiszta víz távozik és hidrogént tankolnak.
Hirdetés

A londoni Metropolitan Police járőrautóinak flottáját bővíti 11 új Toyotával, amik egytől egyik a 2015-ben bemutatkozott hidrogén üzemanyagcellás Miraik lesznek. Az első autók már meg is érkeztek és megkapták a járőrautók matricázását, a 11 Miraival Londonnak lesz a legnagyobb üzemanyagcellás flottája, valójában még senki másnak nincsen. A közel 500 kilométeres hatótávval rendelkező autók a szolgálatot szinte korlátok nélkül képesek betölteni, egyetlen probléma csupán, hogy tankolni 5 darab kúton tudnak csak. A Shell épp tavaly nyitotta az első hidrogén töltőt Londonban, ez az infrastruktúra még igencsak gyerekcipőben jár, de már így sem lehetetlen az autók üzemeltetése. London ezzel nem csak szóban diktálja, de hatékony példát is mutat a tiszta üzemű autók használatát illetően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?