Hihetünk a szemünknek?

Ferrari 599 GTB Fiorano nyitott tetővel?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Maranellóban, a Ferrari főhadiszállásán kapták lencsevégre a Luca di Montezemolo elnök által régóta ígért típus tesztpéldányát.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo korábban többször is nyilatkozta, hogy tervezik a modellkínálat szélesítését, és több prototípust is tesztelnek a gyár munkatársai. Az olasz vezető elmondta, a hatliteres, 620 lóerős V12-essel mozgatott 599 GTB Fiorano nem csak erősebb, gyorsabb testvért kap az 599 GTO képében - ez a Ferrari néhány hete már be is mutatkozott a sajtónak -, de hamarosan nyitott karosszériával szintén választható lesz. A hagyományoknak megfelelően Spider néven várt autóról többet nem árult el Montezemolo, de a mellékelt kép alapján nincs okunk feltételezni, hogy a Ferrarinál nem mondanak igazat. Egy francia fotós által megörökített képen egyértelműen látszik, hogy a fekete burkolattal takart A oszlopon jellegzetes vágás található, mint a nyitott változatoknál szokás, ám éppen ez ad okot a gyanakodásra is, mert az 599-es teteje egy különleges légterelő idommal áll kapcsolatban, és nehéz elképzelni, ezt hogyan tüntetnék el a mérnökök. Rajongói körökben felmerült egy extrém, az 575 Superamerica megoldásához hasonló konstrukció, de a végeredmény valószínűleg csak Kaliforniában, a Pebble Beach Concours d’Elegance eseményen fog kiderülni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?