Hivatalos: 29 év után a Ford nyugdíjazza a Mondeo elnevezést

A Ford Mondeo utódja azon túl, hogy crossover lesz, új nevet is kereshet magának

A Mondeo közel három évtizeddel ezelőtt váltotta a családi szedánok és kombik palettáján a Sierrát. A radikálisan új formavilág és dizájn mellett névváltással is nyomatékosították: ez egy új korszak kezdete. Most is valami hasonlónak lehetünk szemtanúi.

Ezt a korszakváltást már előre jelezték a kiszivárgott crossover kémfotók is, illetve a szervizútmutató, ami a 2022-től kapható Mondeóhoz a laprugó leszerelésének menetét és szerszámigényét is bemutatta. Erről bővebben itt olvashatsz[/url]. Ennek ellenére - épp a szervizfüzet megnevezése miatt - nem gondoltuk volna, hogy az utolsó pillanatban a nevet is megváltoztatják az ovális kék logó imázsa mögött álló marketingesek. Elkezdődött tehát a VW Passat egyik legnagyobb konkurensének az utolsó éve, aki szeretne még venni egyet a hosszú és elegáns családi limuzin vagy kombi kifutó szériájából, az most még megteheti.
Hirdetés
A megszüntetés hivatalos indoklása pontosan ugyanaz, mint amire a hivatkozott korábbi cikkünkben tippeltem: a Ford reagál a megváltozott keresletre és vásárlói igényekre. Éppen ezért a valenciai üzem felszabaduló kapacitását egy hibrid hajtáslánc gyártására fogja fordítani, valamint a cég gőzerővel belevág az akkucsomagjainak fejlesztésébe. A Galaxy és az S-Max gyártása zavartalanul folytatódik tovább a szomszédos gyártósorokon ezt követően is. Ennek ellenére a kategóriát még nem kell temetni, pár év még biztos van, hiszen több Volkswagen csoportos és Stellantis termék is marad még a kategória kínálatában, ráadásul japán sem tett még le teljesen ezekről a modellekről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?