Hivatalos: 300 kilométer hatótávot is tudhat a BMW i3

Folytatódik a villanyautók hatótáv-licitje, a BMW i3 már 300 kilométert adhat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Növelt kapacitású akkumulátorral, ezáltal 300 kilométeres hatótávval is rendelhető már a BMW i3.


Miként a Nissan Leaf esetén megjelent tavaly ősszel a 30 kWh-s akkumulátorral szerelt verzió, úgy a BMW sem maradhatott ki a hatótáv-versenyből. Míg a Nissan Leaf legfeljebb 250 kilométeres hatótávot tud, a villanyautóként és hatótávnövelős hibridként is rendelhető 33 kWh-s akkumulátoros i3 akár 300 kilométeres hatótávot is adhat.
A 22 kWh-s alap akkumulátorral ígért 190 kilométereshez képest tehát több mint 50%-os a hatótáv-növekedés. A gyár azt ígéri, hogy a legzordabb körülmények közepette, klíma vagy fűtés használata mellett is képes lesz 200 kilométeres hatótávra a nagyobb kapacitású akkus i3. Maga az akkupakk amúgy pontosan akkora, mint az alapmodellben, csak az energiasűrűsége nőtt.
Hirdetés

Változatlanul lenyűgözőek a menetdinamikai értékek, a 170 lóerős, 250 newtonméter (már indulástól elérhető) nyomatékú villanymotorral a 0-100 km/órás gyorsulás 7,3 másodperc, a végsebesség a villanyautók körében jelentős, 150 km/óra. A nagyobb akkumulátorra biztosan jelentős kereslet lesz, hiszen maga az i3 is sláger. Bár nem olcsó (alapáron 11,88 millió forint), tavaly a magánvásárlók körében a legnépszerűbb villanyautó volt hazánkban, a nagyobb kapacitású akkumulátor felára pedig nem vészes: 384 ezer forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?