Hivatalos adatok a Porsche villanyautójáról

Pontos adatokat árult el a Porsche villanyautójáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mission E tanulmányautó szériaérett változata Taycan néven érkezik majd a kereskedésekbe. Most hivatalosan is elárult néhány adatot villanyautójáról a Porsche.


Már az autó nevének bemutatásakor elárulták, hogy 2019-ben érkezik a Porsche első teljesen elektromos hajtású autója, a Taycan. Azonban adósak maradtak néhány pontos és fontos adattal, amelyekről bár eddig is lehetett hallani ezt-azt, hivatalosan nem erősítették meg valódiságukat. Mostantól viszont biztosak lehetünk benne, hogy a több mint 600 lóerős Taycant egy 800 voltos elektromos rendszerrel szerelik fel.
Elméletileg több mint 500 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel az autó, amely 100 kilométer/óra tempóra 3,5 másodperc alatt gyorsul. A Porsche azt is elárulta, hogy a 919 versenyautóból ismert rendszert alkalmazták, tehát két villanymotor működik egymással szinkronban. Az egyik az első, a másik a hátsó kerekeket hajtja.
Hirdetés


Természetesen gyorstöltéssel is menetkész állapotba hozható a Taycan. A 400 és 800 voltos berendezésekkel egyaránt kompatibilis az autó, amely 15 perc töltés után is képes 400 kilométernyire eljutni. A Porsche előzetes becslése alapján évente 20 000 Taycan készülhet, amely körülbelül a kétharmada a 911 jelenlegi eladási számainak. A távlati céljaik között pedig az szerepel, hogy minden második autójuk részben vagy teljesen villanyhajtású legyen 2025-re.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?