Hivatalos: az anya is felelős lánya sérüléséért

Sérülést okozhat a nem megfelelő gyerekülés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az angol bíróság egy édesanyát is felelősnek talált lánya, az általa okozott autóbalesetben elszenvedett sérüléseiért.


Minden esetben fájdalmas, ha egy szülő bármilyen sérülést okoz - akár csak áttételesen - gyermekének, ám az alábbi történet egyenesen tragikus. Az autoblog.com által az angol Telegraph című folyóiratból származó történet szerint egy anyuka mindössze azzal felelős lánya közlekedési balesetben szerzett sérüléseiért, hogy lányát nem megfelelő ülésbe helyezte. Bár megfelelő, ötpontos övvel szerelt gyereküléssel is rendelkeztek, a balesetet megelőző alkalommal lányát csupán egy, az idősebb gyerekek számára tervezett ülésmagasítóba helyezte.
Ezzel – az angol bíróság ítélete szerint – 25 százalékban volt felelős lánya fej-, gerinc- és belső sérüléseiért, melyek olyan súlyosak, hogy a 3 éves gyerek teljes jövőjére hatással lesznek. Bár a balesetet kizárólag saját hibájából elszenvedő anyukát az ítélet egyébbel nem büntette, minthogy a biztosítótársaságtól csak csökkentett mértékű kártérítést kap, az ítélet minden bizonnyal nem csekély mértékű bűntudatot is okoz számára – ha esetleg addig nem lett volna benne elegendő.
Hirdetés
Az ítélet nyilvánvalóan arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a gyerekülésen sem érdemes spórolni. Míg ugyanis megfelelő ülésben a felnőttekénél is jobb túlélési esélyük lehet a balesetek során, anélkül, vagy nem a korosztályuknak megfelelőben sokkal sérülékenyebbek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?