Hivatalos: Citroën a WTCC-ben

Michelisz vs Loeb 2014-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig csak biztosnak tűnt, már biztos, a Citroën 2014-től beszáll a WTCC-be, s az egyik pilótája Loeb mester lesz. A WRC-program valamilyen szinten megmarad.

A Citroën bejelentette, hogy 2014-től indul a túraautó-világbajnoki sorozatban (WTCC), s első számú versenyzője Sébastien Loeb lesz. Az a Loeb, aki zsinórban 9 vb-címével minden idők messze legeredményesebb ralipilótája, s aki zárt pályán, navigátor nélkül is bizonyította már kvalitásait. Azt azért kíváncsian várjuk, hogy megy majd neki a lökdösődés, a támadás és a védekezés WTCC-módra. És milyen jó lesz Michelisz Norbi ellen (és remélhetőleg a zengős Honda mögött) látni, bár a jelenleg épp egy Peugeot-val a Pikes Peak-rekordra törő ex-tornász sietett leszögezni: egy nap ő bizony a túraautós trónt is el szeretné foglalni.
Hirdetés
A Citroën versenygépe vélhetően a DS4-ből készül, más(od)ik pilótájáról még nincs hír. A háttérben az autót már nyilván gőzerővel fejlesztik, s ha igaz, a WRC-ből sem szállnak ki, legfeljebb a gyári csapatot megszüntetve ügyfélprogramra állnak át, mint Fordék.
Közben ismét felerősödtek olyan pletykák, hogy Loeb több ralin is részt vesz még az idén, mert nélküle nagyon rosszul áll a Citroën szénája, s egyre csúnyább a hátrány az újoncként is taroló Volkswagennel szemben. Elvileg csak hazájában, az októberi Francia ralin indulna tervezetten, de az is lehet, hogy már augusztus elején Finnországban is visszacsücsül a DS3 WRC-be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?