Hivatalos: feltámad a Datsun!

Ismét lesz Datsun - kiváltságosoknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először Oroszországban, Indiában és Indonéziában dobja piacra a Nissan a nyolcvanas évek óta pihentetett japán márka első új modelljeit, előreláthatóan 2014-ben.

Nemrég merült fel pletykaszinten, a Nissan fontolgatja, hogy a fejlődő piacok számára újraéleszti a 80-as évek elején nissanosított Datsun márkát.
Most pedig bebizonyosodott, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, hiszen Carlos Ghosn, a Renault-Nissan Alliance vezére az indonéz elnök, Susilo Bambang Yudhoyono társaságában bejelentette, hogy a Nissan harmadik globális márkájaként hamarosan megjelennek az első újkori Datsunok, ennek alátámasztására be is mutatta a cég modernizált, de azért régi bájából valamennyit megtartó új logóját.
A Datsun név 1931-ben tűnt fel Datson írásmóddal, gyártója, a DAT Motorcar Co. így jelezte, hogy az akkor már futó DAT autónál kisebb modellről van szó. A Nissan 1933-ban vásárolta fel a céget és vele együtt a márkanevet, és egészen 1981-ig használta is termékein, ekkor döntöttek a Datsun több évig húzódó, lassú kivéreztetéséről. Most pedig, elsőként Indiában, Indonéziában és Oroszországban fogják bevezetni a hivatalosan 1986 márciusában kifuttatott elnevezést, az első modellek pedig 2014-ben jelenhetnek meg ezeken a fejlődő piacokon.
Hirdetés
A Datsun márka mögött 80 évnyi japán autógyártási tapasztalat halmozódott fel, ami a Nissan DNS-ének is lényeges része. Kis hengerűrtartalmú, környezetbarát üzemű, megfizethető autókat tervezünk, a gyártásba pedig szeretnénk bevonni a helyi munkavállalókat. Reményeink szerint 3300 embernek adnánk munkát, évente pedig 250 ezer autó legyártásával számolunk, és az Indonéziában található kereskedések számát is szeretnénk 150-re emelni, összesen nagyjából 303 millió eurós beruházást tervezünk végrehajtani a következő két év során – nyilatkozott Ghosn a Datsun feltámasztásával kapcsolatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?