Hivatalos: feltámad az Alpine

A Caterham fogja gyártani a legendás Alpine új sportautóit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megszületett a döntés, amelynek értelmében a Renault-féle Alpine francia legendát részben a brit Caterham támasztja fel.

Régóta rebesgették, mára eldőlt, hogy a felélesztett Alpine almárkát nem közvetlenül a Renault, azaz annak sportérészlege fogja gyártani, hanem a Caterham, igaz, Franciaországban, a Renault dieppe-i üzemében. Tehát a Lotus kiesett. A legenda reinkarnálására vegyesvállalatot alapítanak, az alvállalkozásdi oka pedig - az anyagiakon túl - az volt, hogy a Caterham manufaktúrának komolyabb tapasztalata van az utcai sportautók építésében.A Forma-1-ben is - Renault-motorral - résztvevő brit cég mostanság jobbára a Lotus Super Seven utódait készítette, az A110-essel 1973-ban ralibajnok Alpine első modernkori átirata 2015-ben mutatkozhat be. Vélhetően nem csak Alpine névvel, kupéként, hanem Caterham roadster változatban is - az ultrakönnyű alumínium vázon, a 250 lóerősnek várt 2,0 literes, turbós középmotoron és a hátsókerékhajtáson persze osztozva. A távolabbi jövőt illetően városi kisautó, SUV gyártása, a modellpaletta bővítése sem kizárt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?