Hivatalos fotón az új KIA pro cee’d

KIA pro cee'd 2011

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem viszik túlzásba a KIA cee'd modernizálást a dél-koreaiak. Az első fotókon a háromajtós pro cee'd változat látható, a bemutató jövő tavasszal lesz.


Büszkén mondhatjuk, hogy a legújabb KIA típusok magyar autók, annak ellenére, hogy a legközelebbi gyár a szlovákiai Zsolnán üzemel. A Németországban található európai formatervező részleg egyik vezető munkatársa azonban hazánkfia, Kovács Miklós, akinek a nevéhez kötődik a cee'd, a Venga, és a nálunk még nem kapható, de Dél-Koreában már óriási sikernek számító Magentis-utód Optima. A magyar szakember többször is említette a sajtóban, a vele készült interjúkban, hogy évekkel előre dolgoznak, és voltaképpen már egy-egy új típus bemutatásakor múltidőnek számít, hogy mit fognak megváltoztatni a modellfrissítés során. Ennek alapján Kovács úrnak nem jelent újdonságot a jövőre, Genfben debütáló új cee'd, amelynek első fotói most kerültek nyilvánosságra. A képeken a háromajtós pro cee'd látható, új hűtőmaszkkal, lökhárítókkal, és a külsőt tekintve nagyjából ebben ki is merülnek a módosítások. Az Euro 5 előírásoknak megfelelő motorok közül az 1.6 CRDi dízel 130 lóerőre erősödik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?