Hivatalos: Genfben láthatjuk az új Toyota Suprát

Március elején lehull a lepel a Toyota új élményautójáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A japán gyártó megerősítette, hogy a hosszú éves várakozás és számtalan ígéretes látványterv után az új Supra végre hivatalosan is debütál a hamarosan kezdődő Genfi Autószalonon.

Nagy kérdés, hogy a nagy szárny megmarad-e a Suprán. A Genfben érkező modellen ott lesz, a hírek szerint ez viszont egyelőre csak egy gyártás közeli koncepció lesz

A Toyota egy ízelítő képet is mutatott a hamarosan érkező Supráról, amely izgalmas részletekkel bír. A formás karosszérián túl továbbra is lesz hatalmas hátsó szárny, ahogy azt már az elődjénél is megszokhattuk. Ez azt is jelenti, hogy Genfben sajnos még nem a végső szériamodell érkezik, hanem attól egy leheletnyit eltérő tanulmányautó. Hasonló ez, mint a BMW stratégiája a Z4 koncepcióautó kapcsán.

Hirdetés

Nem véletlen ez sem. Aki követi az autósvilág eseményeit, bizonyára hallott már arról, hogy a Toyota a BMW-vel közösen fejleszti az új Suprát és a Z4-et, melyek azonos alvázra fognak épülni. Más források arról számoltak be, hogy az új Supra a Gazoo Racing logóját is viselheti majd, ami a Toyota sportos almárkája. A hírek szerint a Supra modellek széles választékát kínálja majd a gyártó, ezek között lehet akár 335 lóerős, hathengeres BMW motorral szerelt változat is.

Az új Toyota Supra állítólag négyféle változatban lesz elérhető, kíváncsian várjuk a pontos részleteket és a csúcsmodell paramétereit. Remélhetőleg minden kérdésre fény derül legkésőbb március 6-án, amikor a hivatalosan is lerántják a leplet a legendás sportautó utódjáról.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?