Hivatalos, hogy átalakul a tér

Renault Espace: egyterű helyett crossover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kategóriateremtő Espace négy generáción át egyterű volt, az újjal azonban szabadidő-autós irányba megy el a Renault. Ősszel kiderül, milyen lesz.

Nem újdonság, hogy crossoveresedik az autópiac, kis túlzással aki csak teheti, szabadidő-autót vezet. Olyan szabadidő-autót, ami az SUV-k és az MPV-k elegyeként magas építésű, magas üléspozíciójú, jó kilátást biztosító, de praktikus és kellően tágas is. Az autógyárak meg értelemszerűen ontják a crossovereket, s váltanak is, ha kell.
A Renault-nál például úgy ítélték meg, hogy az Espace-t illetően váltaniuk kell, mert az 1984-es megjelenésével kisebbfajta forradalmat hozó és kategóriateremtő típus mostanra elfáradt, eladásai csúnyán visszaestek, se jelene, se jövője, a múltja meg nem termel bevételt. Ezért az új, az ötödik generáció már nem egyterű, hanem crossover lesz, s először - még csak tanulmányként - minden bizonnyal a szeptemberi Párizsi Autószalonon lehet majd megcsodálni.
A trendkövető váltásról Laurens van den Acker, a Renault főtervezője beszélt egy interjúban, s elmondta, hogy igyekeznek megőrizni az Espace eddigi értékeit (helykínálat, variálhatóság és praktikus megoldások), ugyanakkor magasabb üléspozícióval és jobb kilátással próbálják fokozni a vezetésiutazási élményt.
Hirdetés
Régebbi, de kapcsolódó információ, hogy az új Espace-t - a következő Laguna és a Scénic mellett - a douai-i üzemben gyártják majd, s ez lesz az első Renault, amely a Nissannal közösen fejlesztett CFM1-es moduláris padlólemezre épül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?