Hivatalos: július 11-én érkezik az Audi A8

Nyáron debütál az ingolstadtiak zászlóshajója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Július 11-én rendezik meg az Audi Summit eseményt Barcelonában, ahol a négykarikás márka új luxuslimuzinja, az A8-as is bemutatkozik.


2009 óta koptatja a világ útjait az Audi jelenlegi A8-as modellje. Nyolc év nem kevés idő manapság egy modell életciklusát tekintve, ezért joggal várhatjuk az utód érkezését. Az Audi hivatalosan is megerősítette, hogy a negyedik generációs, D5 kódjelű luxuslimuzin július 11-én mutatkozik be, ezt követően pedig Frankfurtban debütál a nagyközönség előtt. A Prologue Concept vonalait viselő újdonság az MLB Evo platformra épül, melynek köszönhetően könnyebb lesz és az alternatív hajtásláncok is egyszerűen integrálhatóak lesznek a modellbe.
Hirdetés

Számos autonóm funkció segíti majd a vezetőt, a dugóasszisztens akár 60 km/óráig önállóan is képes lesz vezetni. A motorháztető alatt két benzines és három dízel lapulhat, lesz azonban plug-in hibrid hajtáslánc is. Benzinesek közül egy 460 lóerős 4,0 literes V8-as és egy 6,3 literes W12-es közül választhatunk majd állítólag. Utóbbi 565 lóerős teljesítményt ígér. Dízel fronton a belépő szint a 272 lóerős 3,0 literes V6-os, őt követi a 4,0 literes V8-as 408 lóerővel, a csúcs 5,0 literes TDI pedig V10-es 500 lóerős lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?