Hivatalos kémfotó a Mini WRC-ről

Pályán a Mini WRC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Prodrive privát tesztpályáján megtette első próbaköreit a Mini WRC, amelyre a jövő héten további nyúzás vár Portugáliában.

Megtette első tesztköreit a Mini WRC, amelyet a gyár 2011 tavaszán szeretne először bevetni a rali világbajnokságon.
A Mini WRC-programot felügyelő Prodrive saját tesztpályáján próbálták ki az autót, mielőtt Portugáliába szállították volna, ahol a kétszeres világbajnok, Marcus Grönholm fogja vezetni. Ez azonban még mindig csak megbízhatósági és nem fejlesztési teszt lesz.
„Csak szeretnénk látni, hogy minden tökéletesen működik az autón, egyelőre nem akarunk a beállításokkal foglalkozni” – mondta David Lapworth csapatvezető.
Az autóról közzétett első kép sok mindent nem árul el a Mini WRC-ről, mindössze abban lehetünk biztosak, hogy nem ez a végleges karosszéria kialakítása, és még jó néhány idom hiányzik róla.
A modern raliautóknál például elengedhetetlen, hogy az első kerék a lehető legnagyobb rugóúttal rendelkezzen, ami miatt a képen láthatónál nagyobb sárvédő kivágást kell készíteni.
A Prodrive későbbre ígéri az autó végleges dizájnját, amelynek a Mini-hagyományok miatt illene pirosnak lennie, ha pedig tényleg Kris Meeke lesz az egyik versenyzője, akkor a brit zászlónak is szinte kötelező lesz megjelennie rajta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?