Hivatalos képen a jövőre érkező új Mitsubishi ASX

Teljesen új stílussal tér vissza a Mitsubishi ASX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy ízelítő képpel és hivatalos megerősítéssel jelentette be a Mitsubishi, hogy újra lesz ASX, most először konnektoros hibrid változatban is.

Már egy ideje nem kapható nálunk a Mitsubishi kompakt crossovere, az ASX. Pedig igencsak sikeres modell volt: 2010-es bevezetése óta csak Európában 380.000 darab kelt el belőle. Ennyi idő alatt persze bőven ráfért volna a teljes megújulás, más márkáknál 12 év alatt két egész generáció is kifut. A Mitsubishi viszont nem szokta elsietni a dolgokat, az Outlander SUV-juk is majdnem 10 éve kapható, ez idő alatt csak modellfrissítésen esett át az autó (legalábbis nálunk - bár az új generációt már bemutatták, csak az még nem kapható). Most viszont az ASX-en, annak is visszatérésén van a hangsúly: 2023 tavaszától újra rendelhető lesz, immár természetesen az új generáció.
Hirdetés
Egy ízelítő képpel már abba is betekintést nyerhetünk, hogyan is fog kinézni a városi crossover. Első ránézésre a felfedett részletek alapján semelyik eddigi Mitsubishi modellhez nem fog hasonlítani. Sőt, olyan merész részleteket is felfedezhetünk, ami alapján azt is gondolhatnánk, ez még nem is a sorozatgyártású kivitel lesz, hanem csak egy koncepció. A nagyra nőtt Mitsubishi embléma mellett két oldalon a hármas felosztású, bumeráng alakú krómozott díszbetétek erősen karakteres arcot kölcsönöznek a modellnek, ami nem csak a Mitsubishi kínálatában, de szinte a teljes autópiacon egyedi megjelenést biztosíthat - már ha ebben a formában sorozatgyártásig is eljut. A fényszóróról sokat nem tudtunk meg, de vékonynak és mérgesnek tűnik. További érdekesség az erősen, de ívesen lejtő tetővonal - lehetséges, hogy az új generáció a divatosabb kupé-crossover irányba indul majd el.
Hirdetés
Az Outlander PHEV hatalmas sikere nyomán (2013-tól 200.000-et adtak el belőle Európában) nem csak az Eclipse Cross kapott konnektoros hibrid meghajtást nemrég, hanem a következő generációs ASX is. A modell történetében először lesz hálózatról tölthető, de öntöltő hibrid kivitel is érkezik majd belőle. Mindez a Renault-val és a Nissannal közös platformnak, a CMF-B-nek is köszönhető. Frank Krol, a Mitsubishi Motors Europe elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Mitsubishi Motors gazdag SUV-hagyományokkal bír, és vállalatunk volt az első autógyártó, amely plug-in hibrid SUV-t kínált; először az Outlander PHEV-t, most pedig már az Eclipse Cross PHEV is megjelent a palettán. A SUV modellek népszerűsége egyre nő Európában, akárcsak a plug-in hibrid hajtás elfogadottsága, így az új generációs ASX magabiztosan építhet ezekre az alapokra. Nagyon várjuk már, hogy jelenlegi és jövőbeni vásárlóink olyan kínálatból válogathassanak, amit ez a rendkívül versenyképes új modell tesz majd még teljesebbé.” Az új ASX-et 2023-tól Spanyolországban gyártják majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?