Hivatalos rajzokon az új Fabia, egy hónapon belül bemutatják

Egyre több a hivatalos infó a népszerű Skoda kisautó következő generációjáról

Jóval nagyobb, érezhetően dinamikusabb és sokkal kifejezőbb is lesz elődeinél az új Fabia, májusban mutatkozik majd be. Megérkeztek az első hivatalos rajzok is, ezekből és a korábbi információkból némi fantáziával már elég jó tippünk lehet a kinézetéről.

A korábbinál 111 milliméterrel hosszabb, 48 milliméterrel szélesebb és 50 literrel nagyobb csomagtartójú lesz az új, már MQB-A0 platformra épülő Fabia. Két rajzon a letisztult, dinamikus élekkel dolgozó formát láthatjuk, másik kettőn pedig a full-LED-es első és hátsó lámpatesteket. Az autó elején lapos, hosszú lámpákkal és egy igen széles Skoda hűtőráccsal találjuk szemben magunkat, a hatalmasra rajzolt kerekekkel egész sportos összképet mutat a skicc. Elöl a szükség esetén bezáródó alsó hűtőrács-nyílások, oldalt a légellenállásra optimalizált tükrök, hátul pedig a hatalmas hátsó szárny teszi még jobbá az aerodinamikáját.
Hirdetés
A modern első fényszórók L-alakú nappali menetfénnyel is gazdagodnak, a kristályszerű hatást pedig - amit a többi új Skoda modellen is láthatunk - hátulról sem felejtették el a Fabia megrajzolói, a hosszú hátsó lámpatestek jól beleillenek a Skodák mai arculatába. Sok kategóriatársával ellentétben a Fabia egy kiemelt fontosságú modell a cseh gyártó kínálatában, egyedül Octaviából tudnak többet eladni, így nem mindegy, hogy mennyi időt és energiát szánnak a kisautójukra. Talán épp ennek köszönhető, hogy eddig mindegyik Fabia nagyon jó kocsi volt, főleg ár-érték arányban: a 4,7 milliós eladott darabszám nem hazudik. A friss rajzok alapján az új is megugorja majd a vásárlók elvárásait, és folytatódhat a sikersztori.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?