Hivatalos videón az 1001 éjszakás Rolls-Royce

Rolls-Royce 1001 Nights Collection - hivatalos videó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mivel ma a Közel-Kelet a legtöbb luxusmárka legnagyobb felvevőpiaca, ezért érthető, hogy a Rolls-Royce is egy speciális változattal kedveskedik az ottani vevőknek.


Abu-Dzabi, Dubaj, Kuvait, Szaúd-Arábia és Katar. Mi a közös bennük? Hogy a föld legnagyobb olajtermelői, és hogy a Rolls-Royce legnagyobb piacai. A kettő között van összefüggés, a világ gazdasági súlya az öreg kontinensről részben Dél-Keletre helyeződött át, a beszámolókban a kőolajból szerzett mesés gazdaságról és egzotikus életmódról hallhatunk. A Rolls-Royce már rég kapcsolt, de sokat kellett várni a hivatalos megerősítésig, és most itt a gyári videó, ami szerint tényleg az 1001 éjszaka meséi inspirálta különkiadással fognak kedveskedni a tőkeerős piacoknak.
Hirdetés


A videón szereplő autó bár még nem valóság, csak egy látványterv a kisebb Ghoston bemutatva, egészen biztosan gyártásba fog kerülni. A Rolls-Royce speciális részlege felelt az amúgy sem tucatmodell - legalábbis nálunk nem az - kicsi Rolls átszabásáért. Több változat is fog készülni, ebből az első lépcső lesz a kézzel festett karosszériadekoráció és a szintén arab motívumokat megjelenítő intarziás beltéri faburkolat. A következő lépcső lesz a videón is látható, ehhez passzoló világos színű, csipkés kárpitozás. A személyre szabáshoz lesz ötféle kalligramszerű minta, ami a fent említett öt országot szimbolizálja. A videón látható, ahogy a cég szakemberei manufakturális műgonddal készítik az autót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 14:17
    Permalink

    Nem találok szavakat. Levegőt is alig vettem közben. Ez inkább iparművészet, mint autógyártás. Meg is van az új autóm, 30 év múlva egy új Golf helyett ezt veszem meg. Jó cikk.

Vélemény, hozzászólás?