Hivatalosan is ez a legbetegebb Nissan GT-R

Keresve sem találnánk ennél elvetemültebb GT-R-t a világon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan GT-R modellsorozata idén éppen 50 éves, ezzel a versenyautóval pedig most azt is tökéletesen be lehet mutatni, miért is szerette a világ mindig is; rugalmasságáért és tuningolhatóságáért.

Önmaga is remek történelmet írt csúcsmodelljének a Nissan, ám a GT-R igazi történetét a rajongók és főként a tuningműhelyek, versenyistállók írták. A modellsorozat 50 évének tökéletes leképezése a Franco Scribante Racing legutóbbi munkája, amit meglátva először teljesen eláll a szavunk. Teljesen egyértelmű, hogy mire készült. Ekkora szárnyakat a hegymászó autókra aggatnak, mint a Pikes Peak versenyen indulók. Ez a GT-R is oda készült, ám előtte még Afrikában is letesztelik, mennyire sikerültek jól a légterelők, amiből három is került rá, egy hátra a klasszikus helyre, igaz, már ez is óriási, de került még kettő hasonló méretű az autó orrára is.
Hirdetés
A teljesen újjáépített karosszéria egész alja teljesen burkolt, hátul pedig hatalmas diffúzorban végződik a padlólemez. Ha ez az összeállítás nem termel elég leszorítóerőt, akkor semmi. Mondjuk, itt lesz is rá szükség, mivel erőből sincs hiány. A Nissan GT-R 3,7 literes duplaturbós motorja - akárcsak sorhatos elődei - remekül tuningolható, könnyedén hozható ki belőle az 1000 lóerő. Ez az autó viszont egy minden csavarjában újjáépített motort kapott, ami az első versenyen 1600 lóerőt fog teljesíteni. A csapat mérnökei azt mondják, ha mindent felcsavarnak arra a határra, amit még a motor kibír, akkor 2200 lóerő juthat el a négy kerékhez. Ez brutális, azt viszont érdemes ilyenkor észben tartani, hogy minél magasabbra jut a versenyző, annál ritkább lesz a levegő, így az autó teljesítménye is folyamatosan változik a verseny alatt, így fontos, hogy ne legyen lóerőből hiány. Hát, itt van elég, mindenkinek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?