Hó és jég csatája: a Toyota készült a Monte-Carlo Rallyra!

A Toyota már nagyon készült a Monte-Carlo Rallyra!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hétvégén zajlik az FIA Rally Világbajnokság szezonnyitója, a legendás Monte-Carlo Rally. A Toyota a tavalyi sportsikerek után itt kezdi meg újabb, idei hódító körútját.

A japán márka sportrészlegének sikerszériája már tavaly elkezdődött: nem csak a Rally Világbajnokság konstruktőri címét nyerte meg – története során immár negyedszer -, de a Le Mans-i 24 óráson is a dobogó legfelső fokára állhatott. A sikerszéria pedig olybá tűnik, hogy 2019-ben is folytatódik: történetében először nyerte meg a Dakart, és jó esélye van arra is, hogy a WEC-ben is megszerezze a bajnoki címet a konstruktőrök között.
Ilyen előzmények után érthető, hogy a Toyota GAZOO Racing World Rally csapat roppant lelkesen várta az idei WRC szezonnyitót, a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallyt. Tommi Mäkkinen vezényletével olyan pilótákat tudhatnak soraikban, mint Ott Tänak, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke.
A havas-jeges megmérettetésen és a mutatóban előkerülő aszfalton kulcsfontosságú kérdés az abroncsválasztás, már csak a roppant változékony időjárás miatt is. A verseny főként a Gap nevezetű francia város körül zajlik, ahol a szervizpark is helyet kapott. Szombaton két szakaszt kellet teljesíteni kétszer is, mielőtt a mezőny nekivágna a Monaco felé vezető hosszú útnak, ahol két ismételten teljesítendő szakasz is vár a versenyzőkre. Köztük az ikonikus Col de Turinivel.
Hirdetés

A szombati napon egyébként 11 szakasz teljesítése után a 16-ból, egyelőre kicsit távolinak tűnik a Toyota számára a dobogó: a Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila páros a negyedik, az Ott Tänak – Martin Järveoja duó az ötödik, míg a Kris Meeke – Sébastien Marshall páros a hatodik helyen áll jelen pillanatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?