Hóban játszott az új Alpina B5

Sportkombit készít az új 5-ös BMW-ből az Alpina

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A történelemben nem először fordul elő, hogy az Alpina megelőzi a BMW-t. Idén is előbb mutatkozik be az Alpina B5 Bi-Turbo, mint az M5.


Míg a BMW nagy erőkkel dolgozik az új M5 fejlesztésén, az Alpina már bemutatná a vadiúj B5 Bi-Turbót. A legendás német tuningcsapat legújabb modelljének alapját természetesen a G30 generációs BMW 5-ös sorozat adja. A kifutó B5 duplaturbós 4,4 literes V8-asa 591 lóerőt tudott, szóval legalább ennyit, ha nem többet várhatunk a most érkező B5-ben is. A BMW könnyebb CLAR padlólemeze miatt egész biztosan dinamikusabb lesz.
Hirdetés
Nem csak szedán, de B5 Touring is várható, így már a kombi 5-ösből is lesz vadított változat, köszönhetően az Alpinának. Az új B5 debütálása a Genfi Autószalonon várható, előtte azonban meghajtották egy havas pályán is. Erről egy hatásos videó is felkerült az Alpina Facebook oldalára, ahol egyelőre álcázva rója a köröket a friss B5. Ismerve a tuningcéget, finom változásokat tapasztalhatunk majd a külsőben. Nekem mégis hiányérzetem volt a videó után, hiszen egyetlen hosszan elfűzött driftet sem hagytak benne, mindig levágták azokat a részeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?