Hóban nyúzzák a kisoroszlánt, jön a friss Peugeot 2008

A 2008-at lassan, de biztosan utoléri a lágyhibrid hajtás

Olcsó, egyszerű és népszerű típus a Peugeot 2008, a négy éve futó második nemzedék némi esztétikai frissítés mellett az elektromosítás terén is tesz egy tyúklépést.

A drágább verziók kapják az oroszlánkarmolás ihletésű LED fényszórót, az olcsóbb kivitelek maradnak a halogénizzós megoldásnál

Javában készül félidős frissitésére a Peugeot 2008, az egyik prototípust épp a havas Svédországban tesztelik. A 2019-ben érkezett második generáció formája még mindig friss, ezért a franciák nem is vesződtek az orr rész nagyobb átalakításával. Több munkát a hátsó fertályon találtak, a szélvédő alatti területet álcázták, csak a dupla (imitált) kipufogóvég kandikál ki a lepel alól.
Hirdetés

A forma még mindig friss, az elején nem is dolgoztak a franciák

A tisztán elektromos verzió mellett a benzines változatokról sem mond le a Peugeot, az 1,2 PureTech motorok kiegészítő elektromos segítséget kapnak, a 100 és 136 lovas háromhengeres benzineseket egy 29 lóerős elektromos erőforrás támogatja. Ennek eredményeképp nyomatékosabb lesz a kis Peugeot, a fogyasztás terén pedig 15%-os csökkentést ígérnek. Várhatóan az e-2008 is megkapja a külső frissítést, emellett a hatótáv is változik. A 2023-as e-208 több lóerővel (156) és nagyobb akkumulátor kapacitással (48,1 kWh) frissült, ami lehetővé teszi a WLTP ciklus szerinti 400 kilométeres hatótávot. Mivel a 208 és a 2008 műszaki alapjai egyeznek, várható, hogy a villamos 2008 is megkapja az erősebb motort és a nagyobb akkumulátort. A frissített crossover megjelenésére az év második felében lehet számítani.

Az autó hátát nagyon rejtegetik, a jelentősebb átalakítások ide csoportosultak

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?