Hollandia a norvégokat követné

Norvégiához hasonlóan Hollandia is csak villanyautóknak adna rendszámot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2025-től Hollandiában is életbe léphet az a szabályozás, ami csak a villanyautók üzembe helyezését engedélyezné. A korábbi hagyományosak persze maradhatnának.


Bár Hollandiában még csak terv az, ami Norvégiában már biztos, a holland parlament alsóházának képviselői többségében támogatták a Munkáspárt indítványát, hogy 2025-től ne engedélyezzék a dízel, illetve benzines személyautók forgalmazását, illetve üzembe helyezését. Míg Norvégiában már tavaly az autópiac negyedét adták az elektromos autók, Hollandiában a tizedét. Hazánkban pedig 0,25%-át.
Hirdetés

Természetesen sem Hollandia, sem Norvégia nem tervezi a belső égésű motoros autók abszolút betiltását, csupán az új autókra vezetné be a korlátozást. Közúttól elzárt versenypályákra pedig természetesen 2025-től is lehetne vinni benzint égető négykerekűeket is, hiszen a zandvoorti versenypálya bezárásáról sem érkezett még hír.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?