Holnap felejtsd el Budát! Lezárják a BAH-csomópontot

II. világháborús bombákat hatástalanítanak holnap a BAH-csomópontnál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy építkezésen bukkantak rá azokra a bombákra, amelyek hatástalanítása miatt jelentős útlezárásra számíthatnak a Budán közlekedők.

Egy város olyan, mint egy élő organizmus. Ha valamelyik pontján probléma alakul ki, az hatással lesz más részekre is. Ezért várható Budán jelentős káosz, ami valójában a pesti oldalra is kihat majd. Ugyanis a Koltai Jenő Sportcentrum területén végzett építkezés során több második világháborús bombára bukkantak, amelyeket szerdán hatástalanítanak majd a tűzszerészek. A művelet során azonban le kell zárni a biztonság érdekében a BAH-csomópontot, a Csörsz utca–Alkotás út–Hegyalja út–Avar utca által határolt területet, és még néhány közeli utca egyes szakaszát.
Hirdetés
A kiürítés 2600 lakót és több mint 4000 dolgozót érint, a több ezer autós mellett, akik ezen az útvonalon közlekednek, illetve közlekednének. Ugyanis szerda reggel 8 órától elkezdik a kiürítést, amelynek végeztével, körülbelül 9 vagy 11 óra környékén zárják a területet. A teljes zárást pedig a robbanótestek hatástalanítása után oldják majd fel, amelynek várható ideje délután négy óra. Parkolni viszont már reggel 6 órától nem szabad a megjelölt területen! Az M1-es és M7-es autópálya felől érkezőknek a Nagyszőlős utcát, a Petőfi hidat, vagy a Rákóczi hidat javasolja kerülőútként a rendőrség. Emellett az agglomerációból érkezőknek az M0-ás autóutat és szintén a pesti kerülőt. Továbbá a Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?