Holnaptól fizetős a parkolás!

Július 1-jével véget ér az ingyenes parkolás, ismét fizetni kell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Visszaáll a rend a parkolásban holnaptól, azaz július 1-jétől. A kijárási korlátozás és a veszélyhelyzet idejére hozott rendelet máig érvényes.

A veszélyhelyzet és a kijárási korlátozás idejére hozott parkolási rendelet utolsó napja van. Április 5-én a kormány úgy határozott, hogy a fizetős területeken is ingyenessé teszi a parkolást mindenki számára, de ennek most vége.

Holnaptól, július 1-jétől már mindenhol, ahol korábban is, fizetnünk kell a parkolásért.

Budapest belvárosában kisebb káoszt is okozott az ingyenes parkolás, ugyanis a rengeteg autó miatt sokan a saját lakásuk környékén sem tudtak parkolni, számukra tehát ez mindenképp jó hír.
Hirdetés
Azok számára viszont nem, akik autóik használatával kerülték el a tömegközlekedést és azt, hogy közel kerüljenek emberekhez. Az ingyenes parkolás rengeteg dolgozónak, ingázónak adott lehetőséget arra, hogy távolságot tudjon tartani, ezzel pedig a lehető legalacsonyabban tartsa a koronavírus fertőzés kockázatát. A parkolási díjak is változnak hamarosan, néhány magasabb árkategóriájú zónát kiterjesztenek, így erre a részletre is érdemes lesz figyelni! Most még marad a zöld rendszámos autók felmentése Budapesten a parkolási díj alól, ám ahogyan arról beszámoltunk, annak felülvizsgálata és a teljes parkolási rendszer átalakítása is tervben van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?