Homokszem került a Volkswagen ID.3 gépezetébe?

Úgy tűnik, szoftveres problémák hátráltatják a Volkswagen ID.3 gyártását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Német médiaértesülések szerint komoly szoftveres hibákat kell orvosolni, amelyek kihatnak a Volkswagen új, ID.3 elektromos modelljének a gyártására és szállítására.

A német autóipari óriás november eleje óta gyártja egy korlátozott darabszámban az ID.3 modellt, amelynek úgy tűnik, hogy a szoftvere még nem teljesen végleges, így a már eddig legyártott és a következő hetekben vagy akár hónapokban készülő példányok mindegyikén utólag szoftverfrissítést kell végezni.
Hirdetés
A Volkswagen egyébként is a gyártási volumen felfuttatását tervezte, így az első szállításokat nem is ígérte 2020 közepénél korábban. A bemutatóhoz képest ez egy szokatlanul távoli időpontnak tűnt, de egy merőben új modellnél akár elfogadható is lehet. Most úgy tűnik, hogy okkal nem akarták előbb kezdeni a szállítást.
Az eddig elkészült közel tízezer autó egy hatalmas parkolóban várja, hogy majd valamikor 2020 elején megkapják az új szoftvert. További húszezer, a jövőben gyártásba kerülő járműnél kell majd szintén szoftvert frissíteni, ezek viszont az interneten keresztül automatikusan, úgynevezett over-the-air megoldással jutnak hozzá az új verzióhoz. Ez összesen harmincezer autót érint, ami az új modell gyártásának elején megingathatja a vásárlók ID.3-ba és a technológiába vetett bizalmát, persze tegyük hozzá az viszont óriási előny, hogy a "visszahívási kampány" nem kell feltétlenül szervizlátogatással járjon. Felmerül a kérdés, hogy az első 10 000 példány esetében miért nem lehet szintén interneten frissíteni a szoftvert. Lehet, hogy talán hardware-es hibákra is fény derült?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?