Honda lesz az önvezető Google autó?

Google-céggel szövetkezik önvezető modelljéhez a Honda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összefog a Honda és a Google önvezető rendszert fejlesztő cége, a Waymo az önvezető autó piacra dobása érdekében. Nincsenek egyedül.

Miután a Google bejelentette, hogy felhagy autógyártási terveivel és inkább más gyártóknak fejleszti önvezető rendszerét, érkeznek is a partnerek. A Google ráadásul nem saját néven, hanem a tulajdonában lévő Waymo cégen keresztül folytatja önvezető projektjét. Vagyis nem lesz Honda a Google önvezető autója, hanem a Waymo segítségével valósulhat meg a Hondáé.
Hirdetés
Az amerikanizálódott Fiat is bejelentkezett a Waymónál, és már el is készültek az önvezető Chrysler Pacifica tervei. Ezekből hamarosan 100 példányt gyárt a Chrysler, és a Waymo saját, valamint Lexus RX tesztjárműveivel együtt gyűjtik a kilométereket, hogy mielőbb piacra kerülhessen a sorozatgyártású önvezető autó. A Honda eredetileg 2020-ra ígérte saját ilyen modelljét, ám a Waymo segítségével talán korábbi bemutató is elképzelhető. Vagy nélküle az eredeti időpont sem lenne tartható?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?