Honda sportautó – 4,76 l/100 km fogyasztással

Honda CR-Z a Mugen műhelyből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábbi rajzok után itt az első hivatalos videó a Honda hibrid sportautójáról, a Mugen CR-Z kupéról. Úgy tűnik, a CR-X méltó utódot kapott a gyárilag tuningolt változat képében.


Sokan előre temették a Honda CR-Z kupét, lévén a pörgős benzinmotort nem helyettesíti majd a hibrid hajtáslánc, és a CR-X-hez mérten csak a formai hasonlóság lesz a jellegzetes az ék alakú karosszériák között. Erre a jóslatra voltaképpen rácáfoltak az első tesztek, de ez szerencsére nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a japánok igazi méregzsákot varázsoljanak a modellből. Type R kivitel helyett viszont a gyárhoz közel álló Mugen tuningműhely vette kezelésbe az autót, és így született meg a Mugen CR-Z, amelynél megtartották az 1,5 literes, négyhengeres benzinmotort, de feltöltéssel 200 lóerőre növelték a teljesítményt. Pontos adatokat még nem közöltek arról, milyen tempóra képes a módosított karosszériával, futóművel és erősebb fékkel rendelkező kupé, de a fogyasztására büszkék az alkotók. Takarékos ECO használattal 4,76 l/100 km az átlag, míg Sport üzemmódban plusz három literrel, 7,7 literre emelkedik az étvágy - őszintén szólva még ez utóbbi érték is barátinak tűnik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?