Hoppá: 1 milliárd dolláros befektetéssel gyarapodik az Uber

Nemsokára 1 milliárd dollárt tolnak az Uber bankszámlájára!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többek között a Toyota fektet be ismét az Uberbe, ezzel pedig 7,25 milliárd dollárra nő az Uber ATG piaci értéke.

Nem mondhatjuk, hogy a Toyota számára ismeretlen terep lenne az Uber, hiszen már tavaly augusztusban is bejelentettek egy közös projektet. Annak alapján a japán gyártó megkezdte önvezető, Toyota Sienna fuvarmegosztó autóik fejlesztését, amelyek 2021-ben kezdik meg a munkát az Uber flottájában.
Hirdetés
Már a Toyota Sienna gyártása is mintegy félmilliárdos hozzájárulást jelentett a közösségi közlekedés autonóm fejlesztéséhez, de nagyon úgy tűnik, hogy a japán márkának még ez sem volt elég. A Toyota Motor Corporation most ugyanis a Denso Corporationnel, valamint a SoftBank Vision Funddel összefogva fektet be mintegy 1 milliárd dollár értékben az Uberbe, a Toyota része ebből kicsivel több mint 300 millió dollár lesz a következő 3 év során. A márka részéről pedig nem is lehet más a végső cél, mint az önvezető, automatizált fuvarmegosztó járművek sorozatgyártása, illetve piaci forgalmazása. Vagy, ahogy a Toyota a hivatalos sajtóközleményében fogalmaz: „A Toyota célja egy biztonságos mobilitású társadalom megteremtése. Az Uber ATG autonóm járműtechnológiai és szolgáltatási hálózata a Toyota csoport saját járművezérlő rendszereivel, termelési kapacitásával és fejlett vezetőtámogató rendszereivel együtt lehetővé teszi, hogy kedvező költségek mellett fejlesszük ki biztonságos autonóm fuvarmegosztó járműveinket és szolgáltatásainkat.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?