Hullámtörő AMG

AMG Project One ihlette hajó a láthatáron

Újra felbukkant a Cigarette Racing, a Miami-központú hajógyártó manufaktúra, és megmutatták a Mercedes-AMG sportautó ihlette legújabb alkotásukat.

Még nem árulták el a hajó árát

Már 11 éve tart a kapcsolat a Mercedes-AMG és a Cigarette Racing között. Ennyi idő alatt természetesen több hajót is bemutattak, amelyek valamilyen formában a csillagos márka termékeit juttatják az ember eszébe. Ezúttal a – Formula 1-ből átvett technológiát használó – Project One adta az inspirációt a hajó elkészítéséhez (vagy nevezzük inkább hatalmas motorcsónaknak). Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a dizájnon és a nevükön kívül nem találni semmi közöset a két járműben.

Hirdetés

Hat személy fér el a hajón

A hajót 515 Project One névre keresztelték és brutális erővel ruházták fel. Két Mercury Racing erőforrást építettek bele. Mindkettő V8-as és egyenként 1350 lóerőt adnak le, ha 91-es oktánszámú benzint tankolnak, viszont versenybenzinnel már 1550 lóerőt produkálnak. Tehát, ideális esetben akár 3100 lóerővel gazdálkodhat a „kapitány”. Kevésbé ideális esetben „csak” 2700 lóerővel.

225 kilométer/órával szelheti a habokat az 515 Project One

Elég jól hangzik ez a teljesítmény, ha a szintén nem gyenge AMG Project One értékeivel vetjük össze. A szupersportautó hibrid erőforrásának rendszerteljesítménye „csupán” ezer lóerő. Viszont ezt egy V6-os, 1,6 literes benzinmotorból és a hozzá társított villanymotorból nyeri. A benzines egység képes elérni a 11 000 fordulatot percenként! És gyorsaságban is lepipálja a hajót, hiszen 350 kilométer/óra a csúcssebessége.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?