Húsvétkor is kösd be az övet, sokat spórolhatsz vele!

Idén húsvétkor sem marad el a razzia, az ittas vezetők mellett a biztonsági öv kerül fókuszba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tradicionális húsvéti hagyományaink közé tartozik a rendőrségi razzia, ám az ittas vezetők számának csökkenése miatt idén új dolog is fókuszba került: a biztonsági öv. Természetesen ettől még a szondát sem hagyják otthon a rend őrei.

Az évtizedek óta megszokott gyakorlattal szemben, miszerint húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál, most a biztonsági öv használata nélkül közlekedőket keresik. Ennek fő oka, hogy az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent. A biztonsági öv viszont továbbra is kritikus probléma, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell a sofőröknek és a járműben utazóknak egyaránt.
Hirdetés
A police.hu közleménye szerint: "Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező."
Hirdetés
Éppen ezért ne felejtsétek el bekötni magatokat, és figyelmeztessétek erre az összes utasotokat is! Fontos észben tartani továbbá, hogy bár a rendőrség idén a megszokottnál jobban bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedés és az ittas vezetés mellőzése közös érdek az utakon. Baleset- és bírságmentes húsvétot kívánunk minden olvasónknak!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?