Idegtépő versenyt hozott a római Formula E forduló

Először nyert egy Jaguar a Formula E-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először a majdnem egy órás piros zászlós szakasz tépázta a nézők idegeit, ám utána szerencsére az izgalmas befutó is ugyanezt tette pozitív értelemben.

Jól mutatja a Formula e változatosságát és izgalmasságát, hogy a szezon hetedik futamán a hetedik különböző győztest avatták, a hetedik különböző csapat színeiben. Ráadásul az első rajthelyet is minden alkalommal más versenyző szerezte meg. Rómában például André Lotterer, a DS egyik versenyzője rajtolt az élről, ám a római utcai pálya néhány szakaszát rendkívül szűkre szabták, ami hamar megbosszulta magát. A második körben máris belengették a piros zászlót, tehát leállították a versenyt, mert Jose Maria Lopez lepuszilta a falat és a mögötte érkezők már nem tudták őt elkerülni, amiből torlasz alakult ki. Mivel az autók eltakarítása után a pálya szélét is rendbe kellett rakni, majdnem egy óráig nem történt semmi, ami leginkább azért sajnálatos, mert ilyenkor sok néző inkább más elfoglaltságot keres, szóval egyszerűen nem szabad ilyen sokáig húzni egy látszólag nem túl bonyolult műveletet.
Hirdetés
Az új rajt után igazából eseménytelen vonatozás zajlott a mezőny nagy részén, azonban az élen nagyon szorosan alakult a verseny. Egy darabig Lotterer, Mitch Evans és Stoffel Vandoorne gyűrte egymást, ám az F1-ből érkezett Vandoorne egy idő után lemaradt, így körvonalazódni látszott, hogy a DS és a Jaguar között dől el a győzelem sorsa. A győzelemért zajló verseny viszont gyönyörű volt. Evans kemény de sportszerű manőverrel végül átvette a vezetést, de két perccel a vége előtt rászóltak a rádión, hogy lassítania kéne, mert nem lesz elég az energia a kockás zászlóig. Na, ez az, amit egyetlen versenyző sem szeret hallani, ám Evans ügyesen tartotta életben az akksikat, miközben az első helyet sem engedte ki a markai közül. Lotterernek meg kellett elégednie a második hellyel, viszont Vandoorne a harmadik helynek is nagyon örülhet, ugyanis első pontjait szerezte, amióta itt versenyzik. Folytatás Párizsban, április 27-én. Végeredmény, Rome E-Prix, Olaszország(45 perc+1 kör, a pontszerzők):
  1. Mitch Evans (új-zélandi, PANASONIC JAGUAR RACING) 1:33:51,140 perc
  2. Andre Lotterer (német, DS TECHEETAH) 0,979 másodperc hátrány
  3. Stoffel Vandoorne (belga, HWA RACELAB) 6,399 mp h.
  4. Robin Frijns (holland, Envision Virgin Racing) 9,181 mp h.
  5. Sebastien Buemi (svájci, NISSAN E.DAMS) 9,778 mp h.
  6. Oliver Rowland (brit, NISSAN E.DAMS) 11,262 mp h.
  7. Lucas di Grassi (brazil, AUDI SPORT ABT SCHAEFFLER) 24,340 mp h.
  8. Jerome D'Ambrosio (belga, MAHINDRA RACING) 28,633 mp h.
  9. Antonio Felix da Costa (portugál, BMW I ANDRETTI MOTORSPORT) 30,651 h.
  10. Pascal Wehrlein (német, MAHINDRA RACING) 30,735 h.


A vb-pontversenyek állása 6 futam után (még 7 van hátra)
Pilóták Pontszám Csapatok Pontszám
1. D'Ambrosio 65 1. DS TECHEETAH 116
2. Da Costa 64 2. Virgin Racing 109
3. Lotterer 62 3. AUDI SPORT ABT SCHAEFFLER 102
4. Evans 61 4. Mahindra 102
5. Di Grassi 58 5. BMW I ANDRETTI MOTORSPORT 82
6. Frijns 55 6. Venturi 67
7. Vergne 44 6. NISSAN E.DAMS 65
8. Bird 54 8. PANASONIC JAGUAR RACING 62
9. Mortara 52 9. HWA RACELAB 22
10. Abt 44 10. Nio 6
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?