Idén 25 éves az Audi Hungaria

Az Audi Hungaria idén ünnepli fennállásának 25 éves jubileumát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Győrben megünnepelték az Audi Hungaria fennállásának 25 éves jubileumát. A rendezvény során az új Audi Q3 is megmutatta magát.


Az Audi Hungariát 1993-ban alapították, a termelés pedig a négyhengeres ötszelepes motorok gyártásával indult. A következő években a vállalat folyamatosan bővült, a motorgyártás mellett 1998-ban a legendás Audi TT-vel elindult a járműgyártás is Győrben. Ma az Audi Hungaria több mint ötmillió négyzetméteren 9000 motort és 700 autót gyárt naponta. Emellett Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, illetve a vállalat műszaki fejlesztésein mintegy 400 szakember dolgozik.
Csütörtökön egy jubileumi rendezvényen Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, Bram Schot, az AUDI AG igazgatótanácsának megbízott elnöke és Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke méltatták a közösen elért sikereket, valamint kiemelték az Audi Hungaria vezető szerepét a magyar járműiparban. Emellett a rendezvényen első alkalommal mutatkozott be az új Audi Q3 a hazai publikumnak.

A gyár alapítása óta az Audi Hungaria 34 milliónál is több motort és mintegy 1,21 millió autót gyártott. Jelenleg 12 900 munkatárs dolgozik a vállalatnál, ugyanakkor a szolgáltató cégeken és a beszállítókon keresztül az Audi Hungaria több mint 30 000 embernek biztosít munkahelyet, amellyel a vállalat a magyar járműipar legnagyobb munkáltatója. Az elmúlt 25 évben az Audi Hungaria több mint 8,9 milliárd eurót fektetett be a győri gyártótelephelybe.
Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt indult el az első Győrben gyártott szabadidő-autó sorozatgyártása is. Az Audi Q3 új generációja az Audi Hungaria járműgyártásának ötödik modellje. Az Audi A3 Limousine és Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Roadster mellett az Q3 is ugyanazon a gyártósoron készül, ráadásul jövőre egy újabb SUV-modell sorozatgyártása is megkezdődik Győrben, amellyel a vállalat tovább erősíti hosszú távú versenyképességét.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?