Idén is emeli a béreket a Magyar Suzuki!

Az elmúlt 5 évben a fizikai dolgozók alapbére átlagosan 78 százalékkal emelkedett a Suzukinál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Átlagosan 12 százalékos béremelés és 13. havi év végi bónusz, valamint már kifizetett munkanapok elengedése? A Magyar Suzukinak tényleg fontosak az alkalmazottai! Mutatjuk a béremelés részleteit!

Lezárult az egyeztetés az Üzemi Tanáccsal, januárig visszamenőlegesen átlagosan 12 százalékkal emeli a béreket az esztergomi gyár. 2018 óta így 78 százalékkal növelte a fizikai, 52 százalékkal pedig az irodai dolgozók alapbérét a Magyar Suzuki. Az idei 12 százalékos össz-átlag az irodisták átlagosan 9 százalékos, a fizikai munkások átlagosan 12 százalékos és az operátorok átlagosan 14 százalékos emelkedéséből tevődik össze. Az emelést a vállalat dolgozói már márciusban megkapják.
Hirdetés
A chiphiány sújtotta tavalyi év után ez még nagyobb szó, 2021-ben ugyanis kb. négy hónapig egy műszakban zajlott a termelés az esztergomi gyárban. A dolgozók ekkor is megkapták a két műszakra érvényes bérezést, ráadásul a le nem dolgozott munkanapok pótlásától is eltekintett a vezetőség, ezzel a fizikai munkatársaknak átlagosan 15, korábban már kifizetett munkanapot engedtek el. Emellett idén 13. havi, év végi bónuszt és a hétvégére eső öt nemzeti ünnepnap kompenzációját is bejelentették a mintegy 10.000 embert foglalkoztató cégnél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?