Idén is jönnek az ingyen milliók a villanyautók vásárlásához

Hamarosan újabb pályázati lehetőség startol a villanyautók ártámogatása kapcsán

Eddig csak pletykaszinten forgott az információ, ám most már Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára is bejelentette: hamarosan újabb pályázat indul a villanyautók ártámogatása kapcsán.

Van abban némi groteszk, hogy Schanda Tamás felidézte, tavaly májusban írták ki a villanyautók ártámogatása kapcsán a legutóbbi pályázatot. Állítólag sikerességét mutatja, hogy 1,5 nap alatt "elfogyott" az arra szánt 6 milliárd forintos keret, ugyanis 2053 darab jármű vásárlására nyújtottak be 1712 darab kérelmet. Aki akkor lemaradt, azóta sem nyújthatott be új pályázatot, ám ez hamarosan változik. Schanda Tamás ugyanis közölte, időről időre támogatják a lakosság, az önkormányzatok, a civil és egyházi szervezetek, valamint a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit, a kormány a koronavírus-járvány alatt is folytatja a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtását. Ugyanakkor hiába a tavaly több mint kétezer autóra benyújtott pályázat, nyílt titok, hogy végül a pályázok közel fele nem vásárolt a támogatással autót, az ezredik, állami támogatással vásárolt villanyautó (egy BMW i3) kulcsait épp a tegnapi sajtótájékoztatón adták át.
Hirdetés
Egyelőre nem ismertek a részletek, hogy az idén hamarosan startoló új pályázati rendszerben milyen ársávig lesz kiemelt (tavaly 11 millióig 2,5 millió forintos) támogatás, mi lesz a maximum. Várható az ársávok emelése és az is, hogy a személyszállítási vállalkozók (taxisok) továbbra is 50%-os támogatással vehetnek majd villanyautót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?