Idén is lesz ám Olditmer Show!

Fizetett hirdetés

Oldtimer Show: április 7-től 9-ig a Vasúttörténeti Parkban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén április 7-9-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye, az Oldtimer Show.


Idén is sok-sok újdonsággal, meg persze vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek az Oldtimer Show szervezői: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, buszok és teherautók. nem kevesebb, mint 500 darab válogatott veterán jármű kerül bemutatásra, minden típusból csak 1-1 példány. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a KGST és a tengerentúli gyártmányok sem. Ahogyan megszokhattuk, a kiállított járművek mellett idén is gyönyörű - hazai - lányok fognak modellt állni a fotózáshoz, korabeli ruhákban.
A szervezőgárda már tavaly bevezette a „Fesztiválbusz” kényelmi szolgáltatást. A rendezvény teljes nyitvatartási idejében 90 fős, alacsonypadlós buszok szállítják az Oldtimer Show közönségét a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között, oda-vissza. Mivel nincs köztes megálló, a menetidő mindössze 10 perc. Szombaton és vasárnap az első járat 9 órakor indul a Nyugatitól. Felszállás a Váci úti BKK buszmegállóban, a Westend bejárata előtt. Az is nagy szó, hogy aki autóval érkezik, az ennél a kiállításnál ingyenesen parkolhat, közvetlenül a bejárat mellett, külön parkolóban. Akinek ott nem jutna hely, annak fontos infó, hogy a környező utcákban is ingyenes a parkolás, nem fizető övezet ugyanis, továbbá időszakos sarc-szedés sem lesz. Ha valaki nem a különbusszal, de nem is saját autóval menne, a rendezvény honlapján: www.oldtimershow.hu a Magyar Vasúttörténeti Park tömegközlekedéssel való megközelítésének lehetőségei is fel vannak sorolva.
A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé mindenkinek Oldtimer Show matricát adnak ajándékba, de lesz csokoládé akció is! Mindhárom rendezvénynapon az első ezer látogató ajándék csokoládét is kap a jegypénztáraknál. Érdemes tehát már nyitásra érkezni az Oldtimer Show-ra! A gyerekeket az Orient csarnokban csokoládé-szökőkút és csokoládés gyerekfoglalkoztató várja mindhárom nap.
Az Oldtimer Show Kft. koncepciója, hogy a rendezvény területére belépők rengeteg ingyenes szolgáltatással és újdonsággal találkozzanak. Ahogyan a parkolás vagy a Fesztiválbusz, úgy a Gasztronómia utcában a kóstolás és a rengeteg gyerekprogram is ingyenes: ugrálóvár, légcsúszda, népi játszótér 30 játékkal, arcfestés, íjászat oktatás, kézműves foglalkoztatók, állatsimogató karámok, kovácsműhely, hagyományőrző termelőeszköz kiállítás, Tájház Múzeum, gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi-kiállítás, mozdonyforgató, vasútmodell és terepasztal kiállítás - és még hosszan sorolhatnánk.
Hirdetés

A lényeg persze a járműfelhozatal. A látogatók válogatott oldtimer autókban és motorokban gyönyörködhetnek majd! Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb autók és motorok sokasága mellé Európa számos országából érkeznek veteránjárművek. Lesznek még kiállítva veterán traktorok és stabil motorok, valamint veterán buszok és teherautók is a szabadtéri részen. A nagy park melletti Víztorony Parkban veterán katonai harci járművek sorakoznak fel - harcászati bemutatókkal kiegészítve. Lesz egy újdonság is, az Interaktív Oldtimer Park, ahol a látogatók bele is ülhetnek a veteránautókba. A 10 hektáros rendezvényterületen az alábbi kiegészítő programok is felsorakoznak: Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és vízi járművek kerülnek kiállításra, Custom és Tuningautó Kiállítás a fiatalok kedvéért, valamint Háztáji és Kézműves Vásár, ahol házi kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb -boltban nem kapható- kézműves ételekből lehet vásárolni, illetve a népművészet mesterei árusítják majd a portékáikat.
A magas szintű vendéglátásról a helyszínre kitelepülő vendéglők gondoskodnak. A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimer Show hétvégéjén, így kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett.
Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a díjakért. A beválogatott hazai oldtimer járművek itt összemérhetik szépségüket a külföldi oldtimerekkel. Lesz versenyen kívüli oldtimer jármű kategória is, az „Oldtimer Találkozó”, melyen az előre regisztrált veterán autók és a háború előtti motorok vehetnek részt. Számos oldtimer autó és motor túra keretében fog ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Parkba érkezni.
Belépőjegyek árai a tavalyiak: felnőtt 3 500Ft, gyerek vagy nyugdíjas 3 000Ft, családi 9 999Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít). A jegyek a rendezvény helyszínén, nyitvatartási időben vásárolhatók meg, készpénzzel, bankkártyával, továbbá a SZÉP Kártya, az Erzsébet Utalvány és a Sodexo Utalvány is elfogadott. A jegyeket elővételben az ismert országos jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  Ha épp belefér időbe akkor kinézek. de erre sosincs garancia, ez évben 3 nagyobb rendezvényről maradtam le, pedig egy párizsi vagy londoni út igényel némi előkészületet. Erről a két magyarról azért nem terveztem beszámolót mert arra számítottam, hogy úgyis írni fog róluk más. De ha sikerül kijutni akkor szerintem lesz poszt is 🙂

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  Nincs mit!
  Alpine-t szalont nem láttam még, köszi a linket. Jól néz ki, szívesen megnézném. Itthon biztosan nem lesz belőle sajnos. Már azon meglepődnék ha valaki venne belőle. Bár rendelni biztosan lehet majd egyébként.
  Ami a hazai eseményeket illeti, azért a Premierről is írhatnál a blogodban majd, mégis a miénk. Ott is van néha pár különleges vagy érdekes példány. Sokszor nem is maga az autó, hanem a története.

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  köszi, asszem egyre nehezebb lesz ezt átugrani 🙂
  ha mást nem egy ebédre benézünk. Amúgy sok ilyen nagy presztízsű kereskedés / kollekció van a régióban.

  Kicsit más, nem tudom mennyire érint de megnyilt az első Alpine-kerskedés (Párizsban): http://www.largus.fr/actualite-automobile/visite-du-premier-showroom-dalpine-a-boulogne-billancourt-8468394.html

  Ez kb passzol az eddigi tervekbe, már levelezgettem velük, egy féléven belül elkezdik kiépíteni az Európai hálózatot, de még nincsenek konkrét helyszínek, meglepne ha nálunk kapna külön épületet.

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  Igen így működhetnek, ahogy néztem rengeteg apró, esetleg nagyobb veterános cég gyűlt vagy fogott össze. Minden veterán vagy a drága ritka autókkal kapcsolatos tevékenységgel, szolgáltatással. Gondolom bérben tárolnak, szezonra felkészítenek autókat, restaurálnak, esetleg beszerzik ha valakinek van valamilyen extra kívánsága. Voltak boltok is alul, ahol kiegészítőket tudtál venni. Persze gyakorlatilag semmi sem a mi pénztárcánknak megfelelően, de talán még ott is drágának számít a hely. Pl T2-es transportert láttam 40 ezer euróért ami meglehetősen drága világviszonylatban. De tényleg minden volt. Porsche megszámlálhatatlanul sok volt, és nem csak olcsó darabok, pl volt 356-os Speester és Spyder is. Laborghiniből volt 400GT, GTS ráadásul az egyik egy egyedi példány volt a világon, valami olasz vállalatvezetőnek gyártva ha jól emlékszem. Tényleg olyan autók amiket az ember csak képeken lát, de sokszor ott is ritkán. Amikért itt egy kiállításon kígyóznak a sorok, hogy megnézzék mint pl 911-es különféle változatai vagy nagyobb darabszámban gyártott Ferrarik töménytelen mennyiségben. Volt F40-es ugye amit már írtam, volt SLS AMG, 600-as Pullmann, Carrera GT, stb. Érdemes megnézni a helyet, főleg ha útba esik. Úgy emlékszem minden nap nyitva vannak. Nem hittem el, hogy ingyenes, 3-szor rákérdeztünk, hogy biztos?

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  A múlt évben talán két tucat autót hoztak, de nem jött át jól a díszlet, és őszintén szólva nehéz villantani Essenben. Amúgy a Mercedes pavilonjában a Mercedes kollekció és a Brabus stand között nehéz is lenne kitűnni.

  A képeken többszáz autó van, minden korból és gyártól, arra tippeltem hogy ezeket tartják az üvegkalitkákban.

  Asszem rájuk csörgök előtte hogy nyitva lesznek-e 🙂

  Ha jól értem a Remise lényege hogy odavonzza a kisebb cégeket akik szintén bérelnek irodát, te pedig minden egyben megkapsz, restaurálóktól a biztosításon át.

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  Lehet, hogy üres lesz az esseni kiállítás alatt. 🙂 Egyébként nagyon színvonalas az egész. Ami a képeket illeti, nem berendezett kép, amikor mi voltunk akkor is hasonló volt, az utolsó sarokba is be volt tolva egy autó. És ez nem egy statikus kiállítás, az autók összetétele folyamatosan változik. Szerintem egyébként innen vették a hazai Oldtimer show-ra is az ötletet, mert ez is egy fűtőház (a neve is az 🙂 ) csak ez már teljes mértékben ezt a célt szolgálja és át van az egész alakítva. Még az emeleten is autók vannak körben. Az alsó szinten körben pedig műhelyek ahol javítják őket, középen pedig egy hangulatos kávézó.

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  Essenbe szeretnék ez évben is kilátogatni. A Remise pedig ott van mellette, így kapóra jönne. Bár a Berlini talán autentikusabbnak hat, a koncepció nagyon érdekes (ha jól értem, a gyűjtemény mellett a Remise egy fókuszpont, ahol sok specialista bérel irodát).

  Az egyetlen amitől tartok, az az, hogy a Techno Classicára kiürítik, és átgurulnak a gyűjtemnnyel Essenbe, én meg találok egy üres csarnokot. A múltkor valami 20 autóval voltak jelen (közel akkora standdal, mint a Brabus).

  A Streetview Remise képein ([url]https://www.google.be/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x47b8cb9f571e8e15:0x259bc04e23874881!2m19!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m13!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!3m1!7e115!4shttps://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname%3D118195864775408548173%26id%3D6261212430639577602%26target%3DPHOTO!5sclassic+remise+d%C3%BCsseldiorf+-+Google+Search&imagekey=!1e3!2s-eP1ciG8nTmg/VuRLiEeIOgI/AAAAAAAAADc/Ru-z5Ygg4ekvlNYioFOwmT7rNpkr2bZRQCJkC&sa=X&ved=0ahUKEwjJ47WToPvSAhVjBsAKHcifAhgQoioIkAEwEA[/url]) többszáz autó van a főcsarnokban, jól sejtem, hogy ez egy egyedi fotó, és azért ennyire nem zsúfolt a hely? 🙂

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  Én múlt évben voltam Essenben, és lenyűgöző volt ([url]http://autossagok.blog.hu/2016/04/22/essen_techno_classica_ii_resz[/url]). Essen és Párizs (Retromobile) a nemzetközi autószalonok színvonalát hozza, gyári díszletekkel és a gyári múzeumok legjavával. Múlt évben Essenben a nagy történelmi márkák (J-LR, Merc, Porsche) mellé felzárkózott a 100 éves BMW is, ráadásul a franciák és az Opel is képviseltette magát. Ezek mellett csak hab a tortán, amikor a Holland klub kiállít 5-6 restaurált autópályrendőrségi porschét, vagy a privát gyűjtők olyan ritkaságokat hoznak el, mint az Isdera Imperator (leánykori nevén Mercedes C311).

  Szóval ez teljesen más liga, mint amikor pár lelkes gyűjtő összejön és megmutatja hogy mije van (a belgáknál és a hollandoknál van sok ilyen rendezvény, nem is kisebbek sokkal, mint a Techno Classica).

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  Nem nem sajnos. Bár egyszer megnézném azt is. A Remise-t láttam nemrég, szuper jó. Több száz igen ritka veterán volt. F40-es Ferrarit pl élőben sosem láttam addig, vagy Peel 50-est. És ez csak kettő volt a több száz különleges autóból. Elképesztő csodákat láttam ott. Tök ingyen végig lehet járni, mindent megnézni, nagyon jó program. Akár egy egész napot is el lehet tölteni.

 • 2017.10.27. at 20:16
  Permalink

  Eddig mindig mentem és fizettem, tavaly nyertem belépőt rá az itteni játékban, de idén már nem fogok kimenni.

  Ennek az az oka, hogy vonatok nélkül hasonló minőségben ott van az Oldtimer Premier, ami ingyenes. És ott áll az autó tulajdonosa a gép mellett ha beszélgetni szeretnél, az autókba bele lehet nézni, körbe lehet rendesen járni/fotózni.

Vélemény, hozzászólás?