Idén is vár a Kilinccsel Előre Drift Kupa – Nyerj jegyet rá!

Vajon mi a jó a driftben és a Rabócsiringben? Négy versenyző válaszol

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétvégén motorbőgés és gumifüst a Rabócsiringen. Jön a Kilinccsel Előre Drift Kupa. Jegyeket is sorsolunk rá.


Most hétvégén, azaz július 9-én és 10-én ismét a drift autóktól és a keleti blokk mindenki által imádott csodájától, a Ladáktól lesz hangos a máriapócsi Rabócsiring. Az, hogy miért érdemes ellátogatni, kiderül a cikk végén lévő részletes időtervből. De vajon miért szeretik a versenyzők annyira ezt a pályát és miért szeretik a Drifting.hu versenyeit? Erről a Pro2 kategória jelenlegi négy legjobb pilótáját kérdezte a Drifting.hu. A nyilatkozatok alatt egyetlen kérdés megválaszolásával lehet is indulni 10 darab páros jegyért a benzingőzös-gumifüstös hétvégére.
Hirdetés

Drifting.hu: Mit szeretsz és mit utálsz legjobban a máriapócsi pályában?
Zamecz Norbert: Legjobban a csatákban való ráautózhatóság és a közönség miatt kedvelem. Amit utálok, az talán az, hogy még nem értem hozzá a híres falhoz, de ígérem, ezen változtatok.
Bócsik Oszkár: A pálya nyomvonala nekem kifejezetten tetszik, tiszteletet parancsoló falai teszik igazán izgalmassá ott versenyzésünket. A pálya hangulata verhetetlen, kedvenc pályáim egyike.
Semegi József: Ami miatt az egyik kedvenc pályám, az a megindítási szakasz, amikor is - a tavalyi évben főleg - nagy tempóval lehetett beesni már a vonal előtt. Sajnos a legutóbbi versenyen nem ezt kérték tőlünk, így ezt nem díjaztam. Szeretem a pályában azt, hogy tényleg versenypálya-hangulat van minden alkalommal, mind a hely és nézők terén. Nagyon jó hallani, hogy a szurkolók teljes megőrüléssel biztatják a versenyzőket. Ilyenkor érdemes ezt az egészet csinálni! Nem szeretem, ha nem a falon vannak az érintési pontok.
Túróczi Árpád: Életemben először most jártam Máriapócson, így elmondhatom, hogy egyszerűen mindent imádok benne. A nézőknek a hozzáállásától kezdve, az aszfalt minőségéig egyszerűen mindent imádok benne. Utálni egyszerűen nem tudok benne semmit, sokan ilyenkor a falat említik meg, de a fal rám kifejezetten jó hatással van, hiszen még pontosabb autózást és 100%-os figyelmet kíván, hibázásra nincs lehetőség.
Drifting.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a következő versenyen?
Zamecz Norbert: Természetesen győzni megyek, de ha sikerül egy olyan csatát vívnom, ami nagyon szoros volt, már elégedett vagyok.
Bócsik Oszkár: Szeretnék egy jót autózni problémamentesen. A Drifting.hu bajnokságában jó helyen állok, így a dobogó a cél. Az autóval nagyon sokat küzdöttem az elmúlt versenyeken, de szerencsére ezt a problémát sikerült orvosolni. Szeretnék kupával hazatérni!
Semegi József: Mindenképp dobogón lenni. Sajnos a legutóbbi piestanyi versenyt lehúzták a bajnokságból, így nagyon kellenek a pontok!
Túróczi Árpád: Mindenféleképpen a dobogót célozzuk meg, azon belül is a dobogó legtetejét, de elnézve a pontverseny állásást, ez nem lesz egyszerű, hiszen rendkívül erős a mezőny, így a dobogó akármelyik fokával már beérném.
Drifting.hu: Nagyon szoros az állás jelenleg. Mit üzensz az "ellenfeleidnek"?
Zamecz Norbert: Azt üzenném nekik, hogy ne tegyék rendbe kocsijaikat, hiszen az év vége felé haladva egyre keményebb csaták lesznek a bajnokság vezetéséért, kár lenne szép autó ellen felvenni a harcot! Természetesen további fair és látványos csatákat kívánok.
Bócsik Oszkár: Balesetmentes versenyzést kívánok minden pilótának! Szerencsére a Pro2 pilóták egyre közelebb autóznak egymáshoz, remélem ezek a távolságok egyre kisebbek lesznek. Nyomják a gázt!!! Találkozunk a pályán!! 😉
Semegi József: Konkrétan üzenni nem akarok nekik. Tudják, mire vagyok képes, na de most még jobban odateszem magam, és a nyomukban leszek.
Túróczi Árpád: Igen, nagyon szoros az állás, aminek én személy szerint nagyon örülök, hiszen nagyon durva csatákat fogunk látni. Én már nagyon készülök, és üzenem a többieknek, hogy toljuk neki és soha ne vegyük el.
10 darab páros belépőt sorsolunk, de sokaknak a fenti nem vészes jegyárakkal is évről évre vonzóbb a Kilinccsel Előre Drift Kupa 10 darab páros belépőt sorsolunk, de sokaknak a fenti nem vészes jegyárakkal is évről évre vonzóbb a Kilinccsel Előre Drift Kupa
[urlap]
Kilinccsel Előre Drift Kupa és Ladaracing All Star Gála - időterv*
Július 9. szombat
 1. 08:00 Kapunyitás nézőknek
 2. 08:00-16:00 Lada körverseny, Ladaracing Drift Gála edzés
 3. 16:00-20:00 Drift edzés
 4. 20:30-21:00 Lada gála Top 16 párok sorsolása a Bomba Teraszon
 5. 21:00-04:00 Éjszakai Tuning Party Sunhine Dj Váczy Zolival


Július 10. vasárnap
 1. 08:00 Kapunyitás nézőknek
 2. 08:00-10:00 Drift Edzés / Street verseny
 3. 10:00-10:30 Ladaracing All Star Gála Edzés
 4. 10:30-13:00 Ladaracing All Star Gála Top16
 5. 13:00-13:15 Sonax Sexy kocsimosás
 6. 13:15-15:15 Kvalifikáció Pro, Pro2
 7. 15:15-15:45 Lada konvoj Felvonulása
 8. 15:15-15:45 Eligazítás Tsuiso előtt
 9. 15:45-16:00 Sonax Sexy kocsimosás
 10. 16:00-17:30 Pro2 verseny
 11. 17:30-17:45 Sonax Sexy kocsimosás
 12. 18:00-20:30 Pro verseny
 13. 20:30-21:00 Eredményhirdetés


* a változtatás jogát a szervező fenntartja
További információk az esemény Facebook oldalán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?