Idén két Art Car készült a Le Mans-i 24 órásra

Le Mans 2017: BMW M6 GT3 és Chevrolet Corvette Art Car

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges módon folytatta hagyományát a BMW. Az új Art Car már a kiterjesztett valósággal látható csak. Most először Corvette-et is festettek.


A BMW Art Car sztorija 42 éves múltra tekint vissza. Az első művészek által kidekorált versenyautó egy BMW 3.0 CSL volt, és az 1975-ös Le Mans-i 24 órás futamon szerepelt. Azóta eltelt jó pár év és már a 18. BMW Art Carról beszélhetünk, ami idén a bajorok legnagyobb versenyautója, a közel 5 méteres, 585 lóerős V8-cal felvértezett BMW M6 GT3. Ez a guruló műalkotás - ahogy a BMW hívja - azonban más, mint amit megszoktunk. A harminckilenc esztendős, ezzel legfiatalabb Art Car alkotó kínai multimédia-művész, Cao Fei háromévnyi intenzív munka után leplezte le a versenyautót, ami meglepő módon szimplán szénszál-fekete.
A csavar a dologban, hogy a hozzátartozó dekort a virtuális világ kiterjesztett valóságában álmodta meg az alkotó, „az automatizált járművezetés innovációiból, a légi járművek technológiai megoldásaiból és a XXI. századi digitalizáció eszköztárából merítve ihletet.” „A sorban tizenkilencedik, hivatalosan azonban tizennyolcadikként elkönyvelt guruló műalkotás elkészítéséhez Cao Fei példátlanul egyedi megközelítésből kezdett hozzá, mígnem mára minden rajongó számára lehetővé tette, hogy a csúcstechnológia segítségével a művészet részesévé váljon. Semmi kétség, megszületett a vérbeli XXI. századi BMW Art Car modell.” – fogalmazott Dr. Ian Robertson, a BMW AG igazgatótanácsának tagja a Minsheng Art Múzeumban megrendezett ünnepségen. Azért kíváncsi lennék az arcokra, amikor leleplezték a három év után is matricáktól és festéktől mentes kasztnit. Le Mans-ban szerencsére nem indul ez az M6 GT3, feketeségként nem lenne túl feltűnő az éjszakában, viszont a paddockban természetesen ott lesz.
Hirdetés

Idén először Chevrolet Corvette-ből is készült Art Car, bár ők egyszerűbbre vették a figurát. A francia Larbre Competition már törzstagja a Le Mans-i 24 órás futamoknak. Eddig is ők voltak az egyetlen Corvette-es csapat, idén azonban nem csak a V8 dübörgő hangjáról fogjuk felismerni autójukat. A Human nevezetű graffiti dizájn ugyanis több mint figyelemfelkeltő. A fényvisszaverő dekort Ramzi Adek utcai művész alkotta, ami éjszaka is világítani fog a versenyautón. Az 50-es rajtszámú Corvette C7.R pilótái Romain Brandela, Fernando Rees és Christian Philippon lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?