Idén szeptemberben lesz a Le Mans-i 24 órás verseny

Az eredeti, júniusi dátum túl korai, hogy biztonsággal versenyt tudjanak rendezni Le Mans-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mint megannyi autóversenyt, a Le Mans-i 24 órás versenyt sem tudják megrendezni a koronavírus terjedése okán hozott biztonsági intézkedések miatt. A szervezők bíznak a helyzet mielőbbi rendeződésben, ezért szeptemberre halasztották az eseményt.

Hivatalosan is elhalasztották a 2020-as Le Mans-i 24 órás versenyt. Az eredetileg tervezett június 13-14-i hétvége helyett csak később fogják megrendezni a futamot. A bejelentés némileg váratlan volt az FIA részéről, mivel már egy nappal azután megjelent, hogy a szervezők kilátásba helyeztek egy április 15-i döntést a versennyel kapcsolatban.
Máris megjelent az új tervezett időpont is, ami szeptember 19-20. lenne. A halasztás várható volt, mivel a többi hasonló hosszútávú versenyt törölték vagy átütemezték már az év második felére. A NASCAR, Forma1, IndyCar, Formula E szintén érintett, egyik sorozatban sem rendeznek egyelőre futamot.
Hirdetés

Pierre Fillon, a szervezők elnöke így nyilatkozott a futam elhalasztásáról: „A 2020-ban június 13-14-re tervezett Le Mans-i 24 órás versenyt sajnálatos módon el kell halasztani. A kialakult különleges egészségügyi körülmények tekintetében ez a megfelelő döntés. Mindent megteszünk és meg fogunk tenni a jövőben is a rendezvényeink biztonságának és minőségének biztosítása érdekében. Elsőként megkérnék mindenkit, hogy ne vállaljon felesleges kockázatot sem maga, sem a családja számára. Ma a legfontosabb feladat a vírus terjedésének megállítása. Szeretnék köszönetet mondani minden egészségügyben dolgozónak, aki az egészségünk megőrzéséért tesz. Minden eddiginél jobban, egy csapatként működünk együtt versenytársainkkal, partnereinkkel, szurkolóinkkal, a médiával, egészségügyi szolgáltatókkal, szervezőcsapatokkal és rendezőkkel.”
1923 óta rendezik meg a híres 24 órás versenyt, amit csak a második világháború idején kellett szüneteltetni. Most a koronavírus jelent fenyegetést a sportra szerte a világon. Ha szeretnél egy kis betekintést kapni a '60-as évek versenyeibe és szabad az estéd, akkor a hétvége méltó befelyezéseként nézd meg a Ford vs Ferrari (Az aszfalt királyai)[/url] című filmet! (A Google segítségével a teljes film is megtalálható.)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?