Igazi James Bond autók készültek el az Aston Martinnál

A legtöbb filmes kütyü működik abban az öt Aston Martin DB5-ben, ami frissen készült el

Elkészült az első öt olyan Aston Martin DB5, amit a James Bond filmek alapján építettek meg. Működnek a kütyüik és tetőtől talpig újak.

A történelem és a klasszikus modellek annyira követik az Aston Martin életét, hogy a gyártó képes újra gyártani a veterán autókat is. Most is ez történik a DB5-tel is egy egészen kis sorozat erejéig. A DB5 Goldfinger Continuation sorozat ráadásul a James Bond filmekben használt DB5 alapján készül mindössze 25 darabban. Ez pedig nem azt jelenti, hogy csak külsőre lesz hasonló, az autók szinte mindenre képesek, amire a filmben is. Most elkészült az első öt pontosan ugyanolyan autó, amikről egy kisfilmet is forgattak. Mivel nem csak modellekről van szó, vagy kiállítási tárgyakról, korhű hajtásláncot is kapnak a DB5 Goldfinger Continuation modellek. 4,0 literes soros hathengeres szívómotorjuk 290 lóerős, és egy ötfokozatú kézi váltón keresztül jut el az erő a mechanikusan önzáró hátsó differenciálműhöz. 4500 munkaórába telik összeállítani egy ilyen DB5-öt, mert minden apróságra odafigyelnek. A legtöbb kütyüt megépítették rajta, a lökhárító babáit teleszkóp nyújtja előre és hátra, az első ködlámpák alól gépfegyver csövek kerülhetnek elő, megvan hátul az olajspriccelő és a lövedékálló kiemelkedő fal is, valamint a füstgép is. Az autók különlegességét az áruk is jól tükrözik, több mint egy milliárd forintnak megfelelő összeget kérnek értük.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?